seçkin kimselerin yaşam tarzlarına , giyim kuşamlarına ve davranışlarına özenmek . onlar gibi yaşamaya çalışmak , onlar gibi giyinmek ve davranmaktır .
turizm sektöründe ise snobizm akımı turizm talebi yaratmada büyük bir psikolojik etkendir. Örnek olarak; bir turistik alana ( örneğin kışın uludağ'a yazın bodrum'a ) giden ünlüleri taklit etmek gösterilebilir. Bu kişiler komşusunun , eş , dostunun gittiği turistik yerlere ( yiyecek - içecek işletmeleri - oteller - ören yerler ) giderek prestij yapmak isterler .
Argoda karşılığı "züppelik " olan bu akımın Kısaca adı " hava atma " hastalığıdır.
olmadığı herşeyi olduğu sanrısı içerisinde yaşayan, hatta bunu bir gerçeklik gibi görmeye başlayacak kadar içselleştirmiş kişi rahatsızlığı.
bu rahatsızlığa düçar olanları kendilerine getirebilmek için onlara at kuyruğuna konmuş kelebek örneğini bile gösterebilirsiniz. ne var ki rahatsızlığın ileri seviyelerinde bunu dahi anlayabilecek durumda olmayacaktır. sanrılar, gelişmemiş ve yetersiz düşünce yapılarında ve düşük kültür seviyelerinde gerçekliği yerle bir ederek asıl gerçekliğin yerini alır.
yalnız ve güzel memleketimde örnekten bol birşey yoktur.
Yüksek mevkide olmayıp,onlar gibi davranan ve onlar gibi görünmeye çalışan,yükselme hayalleriyle yanıp tutşan kişilerin benimsediği kültür.
Bu kültürü benimseyen kişiler kendilerinin dahi farkında olmadıkları bir embesillik içerisindedirler.