smmm staja başlama sınavı

    37.
  1. AÖF'ten alınıp, Ankara Üniversitesinin hazırlanmasında karar kılınan, sınavı geçtikten sonra 3 yıl staj gerektiren, soruları oldukça zorlaştırılmış ve 18 gün sonra gireceğim sınavdır.

    3 ay sonra gelen edit: ilk seferde kazandım.
    7 ...
  2. 21.
  3. smmm olabilmek için geçilmesi gereken sınavlardan ilki.
    ilk sınavda 70 küsür puanla geçmiş biri olarak, sınava gireceklere bir iki tavsiyede bulunmakta fayda görüyorum.
    öyle sınava yakın zamanda bakarım denebilecek bir sınav değil.
    mümkünse kursa gidin.
    mümkün değilse, kursa giden birinden not alın.
    o da olmadı islam çankaya'nın kitaplarını bulun.
    sınav sırasında ise, mutlaka en iyi bildiğiniz dersten başlayın.
    moral açısından faydalı. bu ders de büyük ihtimalle finansal muhasebe olur.
    matematik-türk dili-inkilap tarihi üçlüsünü sona bırakmakta fayda var.
    bu toplam 20 soruluk üçlü, sınavı geçmede çok belirleyici.
    o yüzden diğer 100 soruyu bir an önce yapıp, kalan süreyi bu 20 soruya ayırmak gerekir.
    bildiğini işaretle, bilemediğini şıklardan git falan ama bu 20 soru önemli.
    7 ...
  4. 38.
  5. ahh ah bugün kazandığımı öğrendiğim sınavdır kendileri. mesleğe resmi olarak ilk adım atılmış oldu. hayırlısı bakalım.
    5 ...
  6. 27.
  7. 9 mart 2013'teki yapılanı belki de sınav tarihinin en kazık olanıydı. geçmiş dönem sorularını çözmek hiçbir boka yaramadı ya. 1 ay sonra bakacağız artık ne halt ettik.

    edit:zor oldu ama güzel oldu. oh be!
    4 ...
  8. 22.
  9. sınavı ilk girişte kazanmış biri olarak söylüyorum ki aamaaaan hiç de zor değil. nıhohhahahaa inşallah ortalama en az 95 nete çıkar.

    şaka lan allah tüm kuzucuklara zihin açıklığı versin. son ana kadar ders çalışın. çıkmış sorulara bakın ama ezberlemeyin.

    edit: yeterlilik daha zor lan. haa bu da süründüğüm anlamına gelmez 7 de 5 ve 2 de 2 skora sahibim. *
    6 ...
  10. 14.
  11. zamanında ilk girişimde kazandığım sınav. bunu artislik olsun diye söylemiyorum emin ol. şuna geleceğim; ben kamu yönetimi mezunu bir adamım... olayı kısa sürede çözmüştüm: "zorluk derecesi yüksek olan ve çoğunluğun nefret ettiği alanların sorularına çalış ve onları yap." sonuçta bunun teknik olarak öys den öss'den (o zaman öleydi şimdi adı her ne boksa)farkı yok, standart sapma denen şey bunda da var. genelin az yaptığı sorular çok puan getirir. bu kadar.

    (EDiT: hazırlanan arkadaşlar... gerçekten bu sınavdan korkmayın çok abartıyorlar bahsederken. ama 2 ayınızı verin şöyle sağlam, halledersiniz emin olun. güvenin kendinize milletin ne dediğine hiç kulak asmayın.")
    4 ...
  12. 1.
  13. açılımı "serbest muhasebeci mali müşavirlik staja başlama sınavı" dır. 3 martta yapılacak ve benimde girecek olduğum sınavdır. alınması gereken en düşük puan 60'dır. bu sınav verildiği taktirde 2 sene staj yapılır ve staj bitiminde 7 farklı dersten yapılacak olan sınavların hepsi verildiğinde serbest muhasebeci mali müşavirlik belgesi alınabilir. girecek olan yazarlara başarılar dilerim ayrıca.
    4 ...
  14. 36.
  15. denetim-maliyet-ekonomi soruları ankara heyetinin gtne girsin.

    o soruları 2-3 ay sonra kendilerine sorsak, 2 tanesini dahi cözemezler.

    yeni sistemde sorular ciddi anlamda zorlasmıs. hem kpss hem staja giris sınavına giren herkesin ortak görüsü; kpss'nin daha kolay oldugu yönünde.

    zaten bu sınavda ii bir derece cıkaran herkes kpss'de rahatlıkla barajı aşar.
    3 ...
  16. 31.
  17. çokta zor olmayan sınavdır. bu sınava soru ağırlıklı değil konu ağırlıklı düzenli bir şekilde çalışırsanız kazanırsınız. ilk sınavında kazananların özgüven tazeledikleri şahsım tarafından bizzat test edilip onaylanmıştır. her ne kadar başarı oranı %10 civarlarında olsa da öyle büyütüldüğü gibi bir sınav değil.
    3 ...
  18. 39.
  19. smmm unvanı almak isteyenlerin tamamlaması gereken sürecin ilk basamağı bu sınavda başarılı olmaktır. yeni kayıt yaptıranlar, otuz tane genel kültür - genel yetenek ve yüz tane de alan bilgisi sorusuyla muhatap olacaklardır. sınav esnasında genel kültür sorularının katsayıları oldukça düşük olduğu için alan bilgisi sorularına yoğunlaşmak daha mantıklıdır. senede üç sefer yapılan bu sınavda altmış ve üzeri puan alanlar başarılı sayılırlar. sınava her seferinde ortalama yirmi bin başvuru yapılır ve bunların sadece yüzde onu staj başlatmaya hak kazanır. sınavdan sonra lisans mezunlarını üç yıl, yüksek lisans mezunlarını ise iki yıl süresince staj ve yeterlilik sınavları gibi aşamalar beklemektedir. staj başlatma sınavı çalışanlar için zor değildir ama yine de zorlu bir sürecin ilk aşamasıdır. sınavı geçen adayları tebrik eder, geçemeyenlere sonraki haklarında canı gönülden başarılar dilerim.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük