slayt hazırlama kuralları

entry1 galeri0
    1.
  1. 1. arkaplan ve yazı rengi uyumlu olmalıdır. yok ben fenerliyim yok gassaraylıyım diyip topitop ambalajına benzetmeyin.

    2. yazıyla birlikte kullanılan görsellerin büyüklüğü sayfanın yaklaşık 8'de 1'i kadar olması gereklidir.

    3. kesinlikle aptal aptal koca metni kopyalayıp yapıştırıp karınca duası gibi slaytlarla yaptığınız işi bok etmeyin. yeni slayt sayfası eklemek parayla değil. metni birkaç parçaya bölün. bölücülük yapmamayı yanlış anlamayın.

    4. tema ve yazı tipi, rengi seçeneklerini kullanın. estetiksiz gecekondu gibi leş slaytlarla dinleyicilerin göz zevkinin içine etmeyin. millet sizin mal gibi zevkinizi izlemeye gelmiyor bunu bilin.

    5. sunum yapacağınız zeminin, projeksiyonun ışık kalitesini ve ortamın renklerini etüt edin ona uygun zemin rengi ayarlayın. sunu yapacağınız vakit salak gibi "aaa şimdik burda görükmeyor emme bilgisiyarda çooh gozel görüniyi" derken kendinizi bulmayın.

    6. sadelik iyidir. çingene tablası gibi çiçekle böcekle olur olmaz şekillerle ekranı boğmayın.

    7. tarih ve saat, altbilgi, slayt numaranız ekli olsun anlatımda "şu sayfada anlattığım gibi" derken dinleyicler hangi sayfada olduğunu bilsin görsün herkesin önünde sizin sununuz açık değil.

    8. başlıklarınız kocaman, metinler ufacık olmasın göz ve izan ikilisini kullanın boşa deyim türetmemiş babalar. göz var izan var!

    9. seçtiğiniz yazı tiplerinin türkçe karakteri desteklediğinden emin olun. kurtlar vadisinin yazıldığı şekilde yazarken ampül gibi sırıtan başka yazıtipleriyle çıkan ç,ş,büyük i, ğ, ı harfleriyle rezil olmayın. bir polet değilsiniz.

    10. slaytlarda gözünüzü seveyim müzik koyucam diye "selvi boylum al yazmalım", "gariban", "gülümcan" felan çalıp ortamı kırolamayın. adam gibi tematik sunu arkaplanı sunan siteler var (http://www.melodyloops.com/music-for/presentation/ )

    eyyorlamam bu kadar...
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük