bugün

dün teşhisi netleşen hastalık. bilen biri, tavsiyesi olan biri, tecrübesi olan biri, ameliyatını yaşamış biri varsa lütfen yardımcı olsun. pek hayırlı şeyler duymadım çünkü.
allah rahmet eylesin.
Aylardır sağ bacağım ağrıyordu. Doktora gittim ve romatizma teşhisi kondu. içtiğim onca ilaçtan sonra yan etkilerin ortaya çıkmasıyla romatizma olmadığım skolyoz olduğum söylendi. Sağ ayağımın iç kısmındaki kemiğim şişti. Bacağım ve ayağım çılgınlar gibi ağrıyor. Doktoruma sorduğumda olur böyle şeyler, diyor. Birçok yazı okudum ama skolyozda bacak ağrısına hiç rastlamadım. Bilgi sahibi ya da benzer durumları yaşayan biri beni bilgilendirirse çok sevineceğim.
Omurgaya platin takılarak, bozuk olan yapı düzeltilmeye çalışılır.
Yorucu bir hastalıktır.
22 yaşımda sahip olduğumu öğrendiğim omurga yamulması. Ben sağ alt kaburgamdaki ağrı ve dışarı eğimi fark ettiğimde öğrendim.

Nasıl düzeleceği muamma.. Yaşım ilerledikçe çöker mi bilemiyorum. Kaburgalarımda ve sırtımdaki kronik ağrılara artık alıştım.

Neyse,
Bent but not broken.
ilerleyen yaşlarda ortaya çıkması durumunda şaşırır insan, bunca yıldır böyle bir hastalığın olması oha amk dedirtir, bir de internette araştırma yapıp, eğilip büküleceğinizi düşünürsünüz ki yanlış bir şeydir, doktora gidilir ve bilmem kaç derece eğri olduğu öğrenilir, rahatlanır.

it's always sunny in Philadelphia dizisinde dee'nin hastalığıdır gençliğinde.
Cok yakin oldugum bir akrabamda vardi. Kizlarda daha yaygin bir hastalik bu. Belli acilari var omurganin o acinin ustundeyse ameliyatla titanyum takiliyor omurgaya. Genelde ergenlik donemlerinde belli oluyor bu hastalik. Yana dogru egrilme ve one arkaya egrilme yapabiliyor. Eger cocugunuzda varsa korkmadan hemen bir doktora gorunun ameliyat cok zorlu degil sonrasinda korse takiliyor. Kizlar farketmesede cogunda malesef vardir bir omuz digerine gore daha asagidadir. ameliyatlar genelde basarili fakat yas ilerledikce durum nedir bilemem.
bu aralar ağrının bokunu çıkaran. egzersiz falan filan da yalan. hiç bişey iyi gelmiyor.

acaba tersine doğru dursam düzelir mi?

kanka bi el at kaburgayı otobana kadar iticez.
kabaca insan yamukluğudur. ciddi bir ortopedik rahatsızlıktır.
yıllardır hayvanlar gibi spor yapmama rağmen gerilemeyen ama ilerlemeyen sahip olduğum rahatsızlık.

bi takım egzersizler verilir günde 2 kere yapmanız gerekir. ilerleyen durumlarda cerrahi müdahale gerektirir.
Benim de muzdarip olduğum rahatsızlık.
kürek kemiklerimin beton dökülmüşçesine inatçı olmasını bağladığım omurga rahatsızlığı.

şimdi hem yoga ve pilates cözümü sunup hem de inversion ve back bend pozlarının maazallah çok aşırı ultra zararlı olduğunu söylersen sanaa kocaman bi nah çekerler. e hic bi pozu yapmayım öyle durayım? duvarı öpeyim? ne yapayım?

hem içe hem dışa bükülme pozlarının ağrıları dehşet hafiflettiğini denedim, yanılmadım.

deneyin.
Büyük ihtimal öyle pozisyonlarda omurgaya ters gelirse dahada eğrilme ihtimali olduğu için söylüyorlardır. Diğer türlü hangi organ olursa olsun çalıştırırsan rahatlatır.
Bende 30 derecelik bir eğilme var denildi. Belli bir yaştan sonra daha fazla ilerlemediğini okumuştum ama ağrılarım daha da tahammül edilemez hale gelmeye başladı. Bu konu hakkında kesin bilgisi olan biri varsa lütfen favlasın. Ben kendisine ulaşırım.
Asana ve posturda barizdir, yüzeceksiniz bol bol ve c.ant yapacaksınız sonra eser kalmaz.
Genc yaslarda tedavi edilmezse. Ilerde tek care ameliyat olan bozukluk. Sagliginiza dikkat edin.
Bende de var belimde 30 derece. Omurga düz olsa boyum 190 olurmuş amk.
Yarın 3. Kez ameliyatına gireceğim hastalığım. Vidalar çıkacak sonrası güzel olacak inşallah. Vidalarda gevşeme olduğu için çıkarılacak umarım bidaha takılması planlanmaz. Öncesi ve sonrası her zaman ihmal edilmemesi gereken bir hastalık.

Ben çektim ve hâlâ çekiyorum, bu hastalığa sahip olanlar lütfen ihmal etmesin. Ağrıların katlanılamaz hale geldiği zamanlar olabiliyor egzersiz ve yüzmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Bu da geçince görüşmek üzere sözlük. Kendinize cici bakın, sağlıcakla ve sağlıklı kalın...
Uzmanlar uyardı: Her 100 kişiden üçünde skolyoz görülüyor, erken tedavi kritik önem taşıyor.
Son haftası içinde bulunduğumuz haziran, 'Skolyoz Farkındalık Ayı' olarak biliniyor.

Omurga asimetrisi (yana doğru eğrilmesi) hatta omurganın bir miktar dönmesi anlamına gelen skolyozun toplumda görülme sıklığı ise yüzde 3.

Hastalığın genellikle 10-12 yaşlarında farkedildiğini ve eğriliğin kız çocuklarda daha hızlı ilerlediğini belirten Turgut Akgül; yakın takiple, korse ve fizik tedavi yoluyla yaklaşık 2-3 yıllık tedavi sürecinin gerektiğini aktardı.

Akgül, eğriliğin arttığı durumlarda ise ağır cerrahi ameliyatlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Çocuklarda skolyozu genelde spor hocaları farkediyor.

Ebeveynlerin, evlatlarını sürekli gördüğünden onlardaki değişikliği algılamasının daha zor olabileceğini belirten Akgül, onları bir süre görmeyen anneanne, babaanne, dede ya da diğer kimselerin durumu farkedip doktora yönlendirebildiği yorumunu yaptı.
görsel
ne pis bir hastalık. ne doğru dürüst çaresi var nede skolyoz'a sebep olan şeyleri söyleyen var.
yaklaşık 2 yıldır muzdarip olduğum lanet hastalıktır. bu gün gidip röntgen çektirdim skolyozum çok fazla ilerlemiş, her gün fizik tedavi ve rehabilitasyon bir de korse tedavisi uygulanması gerekmiş eğer skolyoz daha fazla ilerlerse son çare cerrahi ameliyatmış ve çok fazla risklidir dedi. beni biraz korkuttu 1-2 haftaya korse alacağım sanırım son günlerim arkadaşlar hakkınızı helal edin sözlük.. neyse karamsara bağlamıyorum umarım iyileşirim geçmiş olsun dilekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Omurgada oluşan yamukluk diye biliyorum.

Geçmiş olsun.

Belirtileri nelerdir? Olmaması için tavsiyeler var mı ? Skolyoz olduğunuzu nasıl anladınız?.

Bilgi için teşekkürler.
belirtileri genel olarak sırt, bel, omuz ağrısı yürümede zorluk çekmek, nefes darlığı, dik durmada zorluk ve benzeridir. tabii bu skolyozun derecesine göre değişen bir durumdur. hafif skolyozlar tehlikeli değildir. kolay tedavi edilir ve belli bir yaşdan sonra omurga eğriliğinin büyümesi tamamen durur. fakat olmaması için bir tavsiye yoktur. anlayacağınız maalesef hastaların çoğu idiyopatik yani sebepsiz olarak ve ya genetik yatkınlık anne/baba akrabada varsa otomatik olarak çocuğa geçiyor. bende idiyopatik sanırım.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar