siyasi tarih

entry19 galeri0
    1.
  1. Devletler arasi iliskileri ve o iliskilere yön veren iç olaylari degerlendiren tarih çesidi.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. dr. rifat uçarol'un ilk baskısını 1979'da çıkarttığı bayaa bi kapsamlı tarih kitabı. hiç bişeyden haberi olmayanın bile bişeyler kapmasına vesile olur.
    1 ...
  5. 4.
  6. devletleri politik anlamda ele alıp halkını da inceleyen tarih türüdür. diplomasiyi her alanda kullanarak neden sonuç ilişkisini irdeler. batı kaynaklarında diplomatic history olarak geçer.
    0 ...
  7. 5.
  8. ulus devletler arasındaki ilişkiyi inceleyen bilim dalıdır.
    3 ...
  9. 6.
  10. her standart sözlük yazarının çok iyi bildiğini zannettiği bilim dalı.
    1 ...
  11. 7.
  12. uludag üniversitesi'nde barış özdal verir bu dersi efendim. belki de uluslararası ilişkiler bölümünün birşeyler öğrenebileceğiniz tek dersidir. yalnız sınavları daha zorlayıcıdır. siyasi tarih - siyaset tarihi farkını gözden kaçırmamak gerekir.*
    3 ...
  13. 8.
  14. ilk dönem barış özdal dan, ikinci dönem göksel işyar dan aldığım ders.
    0 ...
  15. 9.
  16. oral sander in siyasi tarih ile ilgili 2 ciltlik bir eseri mevcuttur. Siyasi Tarih ilkçağlardan 1918'e ve Siyasi Tarih 1918 - 1994.
    1 ...
  17. 10.
  18. aslında siyasi tarih işinin kitap haline dönüşüp, şuan türkiye'de olan olayların ileri ki nesillere ders olarak aktarılması gerekir. osman baydemir'li, ahmet türk'lü, kapatılan dtp'li, tayyp erdoğan'lı siyasi devrin, bir ülkeyi 7-8 yıl boyunca nasıl esir aldığını, bu insanların ne eziyetler çektiğini ileri ki nesil okumalıdır siyasi tarih dersi olarak.

    atatürk devrim yaptıktan sonra bu ülke de uzun bir süre karışıklık olmadı. ama vefat ettikten sonra daha değişik şekilde karışıklıklar başladı. bu daha değişik şeylerin başında, amerikanın güçlenip bütün ülkelere özellikle de türkiye'ye göz dikmesi, paraya dayalı siyaset, yeni nesil savaşlar, darbeler, ordunun kontrolden çıkması gibi olaylar yaşandı. en boktanı da pkk terör örgütü çıktı ortaya. osmanlı tarihi ve atatürk zamanı sonrası ortaya çıkan siyasi konular siyasi tarih olarak ileri ki nesillere aktarılmalıdır. *
    1 ...
  19. 11.
  20. rıfat uçarola ait kitabına bugun 55 tl verilmesi ile evlat acısı gibi içe oturtan tarih .
    0 ...
  21. 12.
  22. Uluslararası siyasi olayları, savaşları, barışları ve ittifakları inceler.
    Örneğin : Osmanlı Siyasi Tarihi.
    0 ...
  23. 13.
  24. siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün en keyifli derslerinden biridir. hocası da bir deryaysa mest olup çıkarsınız o dersten.
    0 ...
  25. 14.
  26. siyaset tarihi ile çok karıştırılan, uluslararası sistemdeki aktörler arasındaki diplomatik ilişkilerin tarihidir.
    0 ...
  27. 15.
  28. siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün bir dersi. fazla sallamayın bu dersi. çok ezber ister. ikinci dünya savaşı ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan ben bile, bu ders sayesinde; 1860-1990 arasını adım gibi ezberledim. ayrıca genel kültür sevenler için çok eğlenceli bile olabilir bu ders.
    1 ...
  29. 16.
  30. Almam gereken dersler listesinde adını ilk gördüğümde (ne gerek var kardeşim şimdi buna) dediğim, alanında son derece başarılı akademiylenlerden aldığım dersler neticesinde 3 ay sonunda dünyaya bakışımı toptan değiştiren uluslararası ilişkiler bölümünün temel dersi. Her canlı ölümü tadacaktır misali, her insan evladı da bu konuya az-çok ilgi duymalı zannımca.
    1 ...
  31. 17.
  32. türkiye açısından bakıldığında, özgürlük demokrasiden kim ne zaman bahsetti ise aksini yapmıştır.
    iktidarı devrettiğinde yeni iktidar çiçeği burnunda iken demos kratos demiştir ama sonra sikos kratosa çevirip viran eylemiştir özgürlükleri, "netekim" iktidarları bitmiştir, olan halklara ve onların geleceğine olmuştur.
    ciddi ciddi hep aynı film, koltuklar değişiyor, ekran değişiyor, makinist değişiyor da seyir değişmiyor.
    umarım bir gün anadolunun tüm halkları uyanır da bir şeyler değişir.
    umut fakirin ekmeği. ne yapalım.
    1 ...
  33. 18.
  34. Keşke bundan doktora falan yapılsa dedirten branş.
    0 ...
  35. 19.
  36. siyasi tarih diye bi dersimiz vardı. chris harman'ın halkların dünya tarihi adında bi tuğlasını okumuştuk. bakın kitap demiyorum tuğla. o kadar bitmek bilmedi ki artık club müzik filan açıp transa geçip hızlı hızlı yardırıyordum kitabı. işkenceydi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük