siyasi parti taraftarı olmayan insan

entry13 galeri0
    1.
  1. katı kuralları olmayan, farklı fikirlere açık insandır.

    bir yere ait olma ihtiyacı hissetmez.
    1 ...
  2. 2.
  3. türkiye gibi bozuk siyasi yapıya ve guinnesslik fanatizm olgusuna sahip ülkede, sayılarının üstel olarak artması arzulanan insandır.
    1 ...
  4. 3.
  5. doğru karar verip kimsenin maşası olmayan insandır.
    0 ...
  6. 4.
  7. siyasi partilerin futbol takımı olmadığının farkında olan insandır. parti üyeleri, partinin amacı değiştikçe partisini değiştiren bağlı kalmayan insandır.
    1 ...
  8. 5.
  9. oportünist kişiliği kişilik olarak benimsemiş insandır.
    1 ...
  10. 6.
  11. asırlardır sayısız tarihsel olayda, gelişmede, ilerlemede gerçekliği insanlık tarafından teyit edilmiş "örgütlü bir halkı hiç bir kuvvet yenemez" ülküsünü henüz anlamamış ya da anlaması kişisel ve çevresel koşulları gereği gerekmemiş insan.

    hiç de övünülecek birşey değildir.
    0 ...
  12. 7.
  13. biraraya gelen bir sürü dönek, çıkarcı, yalaka insanın yaptıklarını savunamayacağını düşünen insandır.
    1 ...
  14. 8.
  15. secimlerde bos oy atan insandir, nadirende olsa bi partiye oy verende var tabi.
    0 ...
  16. 9.
  17. siyasi partileri futbol takımı sanma hastalığına yakalanmamış insandır ayrıca türkiye'de siyasetin ne derece kirli olduğunu bilmektedir.
    1 ...
  18. 10.
  19. bir siyasi partinin tam istediği şekilde olmadığı sürece oy kullanmayacak olan kişidir. büyük ihtimalle diğer seçimlerde de bu istediğini bulamayacak olan kişidir.
    0 ...
  20. 11.
  21. öncelikle, türkiye'de siyasi partilerin ideoloji temelinde birleşmek yerine, davranışların bir futbol takımını destekleme biçimini almasından dolayı "siyasi parti taraftarı" doğru bir saptamadır bence.

    sonralıkla, bir örgüte dahil olmak ve bu dahiliyeti sürdürmek aslında zor iştir. ayrılınılan noktalar mutlaka olacaktır. bu konuda zorlanan kişiler genellikle öz bilincini oluşturmuş, düşünme eyleminin hakkını veren insanlardır. sorgulayan insanlardır. temel düşünceleri paylaşsan da her konuyla ilgili olarak yöntem farklılığı doğmaktadır mesela. sol ideolojide tartışma, fikir alışverişi önemlidir, sağ ideolojide ise daha çok otokratik bir sistem gelişmiştir.
    sol'un birleşememesinin en temel sebeplerinden biri budur kanımca. sağ ideolojide bu sorun çok daha azdır. özellikle de sağ ideolojinin temeli muhafazakarlığa dayanıyorsa. bu saptama nicel bir saptama değildir. siyasi partilerin çokluğu ile ilgili değildir yani.
    3 ...
  22. 12.
  23. anarşisttir. küçük bir ihtimal, liberal de olabilir.
    1 ...
  24. 13.
  25. hadi ateyisler bunuda açıklayın!
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük