yapmaya çalıştığı sanatta bir yere gelememiş yada sanat yaptığını sanan beyin yoksunu insanlar topluluğudur. genellikle sol görüşlü; halka yüksekten bakan ve onları sonuna kadar aşağılayıcı ifadelerle rencide etme yoluna gidip, işiyle değil de siyasi görüşüyle toplumda yer edinmeye çalışan bu insancıklar unutmasınlar ki böylece daha da dibe batmakta, kendi görüşlerine sahip bir avuç insan tarafından pohpohlanmasının yanında toplumun gözünde zaten olmayan itibarını eksilere çekmektedir. her seçim döneminde göt olmalarıda cabası.
başı çeken; levent kırca, uğur dündar, bedri baykam, müjdat gezen ve bunların yanında daha onlarcası..
edit: her zaman ki solcu çarpıtmaları başlamış, chp gençlik kollarından sevgili cici kemocan kardeşlerimiz alevlenmiştir. burada ki sözler sanatçılar siyasi meseleler üzerinde düşünmesin yorum yapmasın değil, siyasete aktif olarak bulaşmak suretiyle ya da program program dolaşıp bütün gününü siyasi tartışmalarla geçiren, katıldığı her ortamda siyaset yapıp karşıt görüşlü insanlara hakaretler savurup sanatçıyım ulan ben halkın adamıyım, aydınım benden iyisi mi var zırvalıkları savuran insanlara iletilenlerdir. örnek verilen "sinan çetin, hülya avşar, cemil ipekçi, nihat doğan, adnan şenses ,sezen aksu, balık ayhan" gibi sağ görüşlü isimler acaba kaç siyasi tartışma programına çıkmış, siyasi çekişmelere katılmıştır yada siyasetinin bir alanında yer almıştır ?
örnek olarak verilen isimler enteresandır. fakat daha asıl enteresan olanı ise işin sakat mantığıdır.
bu mantığa göre sanatçıların ne haddinedir siyaset yapmak, onlar ne anlar ki? işin aslı siyaset herkesin haddinedir. her bir birey, her bir vatandaş siyaset yapmalı, memleket meselelerine kafa yormalıdır. aksi takdirde, seçimden seçime siyaset yapılıdığı vakit, cumhuriyet yerine biz yetmiş milyonu güden beş yüz elli çobanın diktası olur bu rejim.
sanatçı olamadıkları için siyasete atılanlardır. kanımca sanatçı aykırı olmalı, hiç bir siyasi görüşün savunucusu olmamalıdır. sanatçı bozuntusu oldukları için hasbelkader siyasi hayata atılırlarsa da siyasetçi bozuntusu olurlar. toplum tarafından da pek ciddiye alınmazlar. Levent kırca belediye başkan adayı olmuştu kimse ciddiye almadı. cüneyt arkın eskişehir'den vekil adayı olmuştu onu da kimse sallamadı.
Bu isimlere tepki gelmesinin sebebi beyanatlarındaki samiyetsizlik, ukalalıktır. Çoğu insan yukarıdaki isimleri sevmez, ama çoğu sağ görüşlü insan onur akın'ı, edip akbayram'ı, selda bağcan'ı sever. Halbuki bu kişiler yıllarca sol kesimin bir nevi sesi olmuşlardır. iş siyasete bulaşmamak değil, iş; eline yüzüne bulaştırmamakdır.
sanatçı dediğin duyarlı insandır usta. bulaşmıyorsa bir sorun vardır. insanların refahı için iki cümle etme haklarıdır. insanların bunu yanlış görmesi, insanların şuurunun oturmadığının göstergesidir.
sanatçının toplumun bir parçası olduğunu unutan kişinin beyanı. onlar bozuntu değil, yapmaları gereken şeyi yapıyorlar. aktif olarak katılmak ayrı bir şey, bir saf belirtmek, halkın iyiliği adına çalışmak farklı bir şey.