siyaset ile ilgilenmeyen kişiyi küçük görmek

entry11 galeri0
    12.
  1. doğrudur siyaser ancak 15 yaşından sonra anlaşılan birşeydir.
    0 ...
  2. 12.
  3. çevrede olup biten siyasi haberleri gereksiz ve zaman zaman basit gören, dünyada siyasetten ve futboldan önemli şeyler olduğunun farkında olan bireyi küçük gören, cahil ve at gözlüğüyle gezen insan davranışınır. muhattap olunmayacak kadar cahil olan bu kişi kendini televizyondaki siyasetçilerin(!) bağırışlarını yakından takip edecek kadar boş vakti olduğu için kendini üstün görebilir, ama yinede hoş karşılanmalıdır çünkü o da kendince fikir yürütmeye çalışan, birşeyler bildiğini gösterip egosunu tatmin etmeye çalışan bir insan evladıdır. gülümseyip kafa sallayıp geçiniz.
    2 ...
  4. 12.
  5. kişilerin ilgi alanlarına saygı göstermemekten ileri gelir.
    0 ...
  6. 12.
  7. şimdi türkiye cumhuriyetinde solculuk ittihatcilikla, milliyetçilik ise hamasetle karistiği müddetce kimse siyasetle uğrasmaz. yeni bir söylemle ortaya çıkanlari (hatta radikal bir söylemle) matrağa sariyoruz ne yazik ki. mişal olarak cem uzan'nin mazot 1 ytl olacak vaadini hemen dalgaya aliyoruz. bir sorun bakalim önce nasil yapacak yok eğer saçmalarsa izah ederse vurun kellesini gitsin. bundan yıllart önce besim tibuk'u ortaya sunduğu radikal söylemlerden siyasetten vaz geçirmistir bazi odaklar. misal olarak eğer iktidara gelirse kendisi devlet ve belediye tiyatrolarini, opera bale ve benzeri sanatsal kuruluslari bankalara v.b. devredegini beyan etmiştir. bence bu müthiş bir fikirdir. çünkü turkiye cumhuriyetinde ne yazik ki gerek opera olsun gerek bale olsun hatta tiyatro olsun su anki şartlardan ötürü kabizdir. bürokratik kafalardan ötürü nüfus idaresi mantiği ile yönetildiğinden dolayi sade suya tirit eserler vermektedir. işte ne bileyim ısıtıp ısıtıp tekrardan ayni program öne gelmektedir. o zamnalar besim tibuk'u pek kimse iplemistir ne yazık ki. çünkü halkimiz futboldan ofsayt'i kaldirmak meselesi ile matrak geçmektedir.

    binaeylehen konuyu fazla dağitmadan şunu izah edeyim size; turkiye cumhuriyetin masallah ayni görüsü savunan kıyamet kadar çok parti var. birbirinin ayni söylemlere sahip (ki bunlar ne davara ne mala faydasi vardir) populist partilerdir. elinizi vicdaniza koyun ve söyleyin böyle sakalet içinde hangi akıllı adam siyasetle uğrasiR? zaten ahalinin büyük bir çogunlugu alafranga yahut alaturka bohemliğe vermistir kendilerini. geri kalan kücük bir azinlik ise boş zaman doldurmak için particilikle ugrasiyor. işte bilmem ne partisi bilmem ne vilayeti ilce baskanlıgı için birbiri ile didişiyor. yağdanlıklara kovusabilmek için.

    geçmişte millet sosyolizmden umut beklerdi. ama onunda kendine bir faydasi olmadiği daha doğrusu matah bir halt olmadiği anlasildi. sosyalist arkadaslar bana kızmasin lütfen diyalektik materlizm diye bir şey var. hala feodal özelikler taşiyan bir ülkede daha adam akıllı bir sanayisi olmayan ve işci sinifi olmayan bir ülkede devrim yapmak komik oluyor. hadi onu geçtim daha milyonlarca cahilin ya da söyle diyeyim ezberci diplomali eseğin olduğu ülkede devrim olur mu olmaz. olsa bile baas sistemi darbe olur ve saddam'dan beter bir sonuç ortaya cikar.

    analiz yapamayan, daha çağin sartlarini yeterinçe beyinsel imbikten geçiremeyen bir ülkede olsa olsa franko ispanyasi gibi yönetim ortaya çikar. yahut çin devletinde gibi esasinda marksist totaliter bir ekonomi ortaya çikar. dünyanin en büyük ekonomisine kosarsin ama halkin götünde don olmaz. (yazar burda teorisyenlere sesleniyor)

    yahut kuzey koredeki gibi saltanat seklindeki kominizm olur. bunun nasil oldugunu bir zahmet 1984 kitabini okuyarak yahut hayvan çiftliğini okuyarak bir nevi anlarsiniz.

    evet türkiye cumhuriyeti şu an da bohem bir çağdan geçiyor. çünkü hiç bir ideloji ahalinin yasam standartini nasil yukselticez dememekle, hamaset nutuklari ve vatan millet sakarya nutuklari ile osman bölükbaşi stili bir siyaset yapmaktadir.

    işte bu devrede akıllı adam halkın mutlugunu bir kenara koyar kendini rahat ettirmeye bakar. çünkü bilir ki kendi mutlu olursa etrafindakileri mutlu eder. çağimiz da ceyarlık yapabilecek saglam karakterli insanlarinin dominant olduğu bir çağdir.

    şimdi bu çağda abidik gubidik siyaset yaparak, feraset sahibi olamayan romantik boby ewing'ler ise namuslu ama beceriksiz politikaci damgasini yiyerek tarihin çöp sepetine atilacaktir.

    gidin nihat genç okuyun, gidin marx okuyun, gidin mein kamp okuyun, gidin keynes okuyun ford okuyun yeter ki okuyun. size faydaci optimist desinler boş verin. çünkü tarihi kafasi calişanlar yazar ezeberciler değil.
    0 ...
  8. 12.
  9. bazı durumlarda haklıdırlar... örneğin, küçük görüldüğü için üzülenler şunu yaparlar genelde: (bkz: sagcilarla solculari ayni kefeye koymak)
    1 ...
  10. 12.
  11. Siyasetle ilgilenip ilgilenmeyenlerı kucumsemek cok yanlıstır fakat bir sıyası dusuncesı olmayanları kucumsemek son derece normaldir.
    3 ...
  12. 12.
  13. **haha siyasetle ilgilenmiyor eziğe bak ahahahaha evine git sütüü iç la sen annen bekliyor --peki agbey

    türünde diyaloglara sebebiyet verebilecek hadise.
    2 ...
  14. 12.
  15. siyasetle ilgilenmemesi artık normal olan durumdur. özellikle sağ ve sol olaylarında ölenlerin veya yaralananların hikayelerini ve hayatlarını dinleyen bir neslin çocuklarıyız biz. artık galiba anladık birilerinin şakşakçılığını yapmak bize birşey kazandırmayacak. sadece daha bilinçli davranıyor şimdiki gençlik bence. bir parti yada düşünce için kendini parçalamıyor. çünkü biliyorki karşıdaki insanda kendi düşüncesine bir o kadar bağlı. bu yüzden içinde yaşayıp hayatını ona göre yönlendiriyor.
    2 ...
  16. 12.
  17. kenan evren'in o ağır damgasından sonra siyasetten uzaklaşmış kuşağa karşı oluşmuş bir düşüncedir. siyasetle ilgilenmek demek gidip bir partiye kaydolup gün boyu toplantılara katılmak demek değil derim. ülkemizde neler oluyor, kim satılmasına müsade ediyor topraklarımızın, kim içeride kükrüyor dışarda miyavlıyor*, kim buna karşı duruyor, kim hak yiyor, cumhuriyetimiz tehlikede mi, hangi ülkeler bağımsızlığımızı tehdit ediyor, dünyayı kim cehenneme çeviriyor vs. ne ne oluyor bunları takip etmek her kendini sorumlu hisseden vatandaşın göz önüne alması gereken şeylerdir. o yüzden bu sorumluluğu kendinde görmeyen bireyleri sorumlu olmaya çağırmak da sorumluluğum olsun hadi.
    3 ...
  18. 12.
  19. apolıtık olmak dunyaya ve ınsanlıga yapılmıs bır saygısızlıktır..
    5 ...
  20. 12.
  21. siyaset'i bir hayat şekline dönüştürmüş çoğu insanın istisnasız uyguladıkları bir tavırdır. siyaset ile ilgilenmeyen kişilerin 'genelde' bu takım kişiler hakkında kötü bir düşüncesi yokken, siyaset ile ilgili şahısların da bu insanlara karşı aynı saygı ile yaklaşması gerekir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük