dersleri içerisinde tek sıkıcı ders olarak genel iktisat dersini seçtiğim bölüm. ben geneline tahammül edemiyorum bir de komple iktisat okuyan var. çevremdeki iktisat mezunlarının * niçin hayal dahi kuramayacak kadar sıkıcı olduklarını bu dersi alınca anladım.
Üzerine para verilip okunmayacak bolumlerin basinda geliyor. Cumhur başkanlığı insan kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre durum vasat. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1881238/+
Kendinizi geliştireceğinize inanıyor ve eşit ağırlık konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız kesinlikle okumanız gereken bölümdür. Ciddi anlamda bayağı geniş aralıklı sıralaması var. ilk 70k daysanız pek de korkmamanız lazım meslek konusunda. Kesinlikle çalışırım ve bir şeyler yapabilirim diyorsanız yazın. Kişisel gelişimin üniversite adından önce geldiği bir bölüm. Yabancı dilin ağır bastığını tekrar etmeme gerek yok sanırım. Gerekli özveri olduğu sürece özel sektörde yönetici, devlet kadrolarında ise üst düzey memur olmanızda bir engel yoktur. Yapılan olumsuz yorumların 150-200 k düzeyinde, kendini geliştirmeye gezmekten vakit bulamamış olduğunu veya açık öğretimden okuduğunu düşünmekteyim zira ikinci sınıfta çok harika yerlerde staj yapan ve iş sözü almış arkadaşlarım var. Uluslararası kelimesini ayrı yazıp sonradan iş bulamayan arkadaşlar yorum yapmasın mümkünse.
Bulunduğum bölgedekine puanımın tuttuğu, acayip istediğim ama "ulan boşta kalmayak, iyi kötü bi bölüm yazak" Tayfasının hücumuna maruz kaldığını öğrendiğim bölüm.
Bakın Ergen arkadaşlar, ben halihazırda edebiyat öğrencisiyim. Edebiyatı seviyordum ama siyaseti daha fazla sevdiğim için bölümümü bırakcam. Bizim sınıfın %60'ı, sırf bölüm olsun da ne olursa olsun kafasıyla tercih yapıp gelmiş, Edebiyattan bihaber sığırlardan oluşuyor. Bunların yüzünden edebiyatı gerçekten isteyenler de heba oldu.
Lütfen! Gerçekten de istiyorsanız gidin. Eğer buraya yerleşemezsem size bayağı söverim.
Gaye para kazanmaksa evet okunmayacak bir bölüm ama şöyle düşünün okuduğunuz bölüm hakkında herkesin bir fikri var. Ama sizin o fikirler üzerinde düşünme kabiliyetiniz var.
Uluslararası ilişkiler gelecek planlaması için önemli bir noktadır. Kendinizi yetiştirirseniz iki dil bilirseniz. KPSS den 90 ını da çaktınız mı torpilsiz bakanlıklara geçiş hakkına sahipsiniz. Ancak siyaset bilimi meslek hayatınıza hiç bir şey katma ufkunuz ve felsefi düşüncenizi şekillendirir. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerin ayrıldığı nokta ise: kamu yönetiminde iç idare odaklı dersler alırsınız(mahalli idareler gibi) uluslararası ilişkilerde ise dış siyaset odaklı dersler alırsınız(Ortadoğu politikası).
Günümüzde iibf ve mühendislik bölümleri mecburi hizmet gibidir tip yada hukuk olmuyorsa ara sağlık bölümleri olmuyorsa zorlamayın bi sene bekleyip tekrar deneyin.
okuyan ya da hakkında tavsiyesi olan varsa yardımcı olmalarını istediğim bölüm. ankara siyasal düşük bir ihtimal de olsa geliyor. şu an garanti olansa %75 burslu tobb etü. dil eğitiminden dolayı orayı istiyorum. yeşillendirin.
üniversite mezunu olmak bu ülkede bir şey değil diyen adam kafasını kapıdan çıkarmamıştır.
ticaret ile voleyi vurmuş birkaç adam dışında üniversite mezunu olmayan kimsenin iş bulma, adam akıllı hayata tutunma şansı yoktur bu ülkede.
- ki üniversite mezunlarının bile birçoğu aç.
diplomasız adama ne konuda torpil yapılacak onu da anlamadım.
iş bulmak istiyorsanız;
ya mühendislik, tıp, hukuk gibi diplomaya dayalı teknik bölümlere.
ya da işletme, ve iktisat gibi geniş iş alanlarına sahip bölümlere yönelin.
ilk saydığım kesim bir şekilde sadece diplomasıyla bile iş bulabiliyor iyi kötü ama 2. kesimin işi zor.
çünkü haddinden fazla mezun veriyor ve aralarından sıyrılmak için kalifiye bir üniversiteden alınmış diploma yanında bir ya da birkaç yabancı dil gerekiyor.
bu kriterleri sağladığınız takdirde özel sektör size cennet olur.
birçok pozisyonda iş başvurusu yapabilir ve genelinden de geri çevrilmezsiniz.
bul torpili at kapağı özek sektörde bir yere açıktan 4 yıllık mezunu da olursun. bu bölümde o kadar da önemli değildir nerde okuduğun. ha ankara siyasalda okuduysanda zaten genelde devlet kadrolarını kovalarsın. bir rivayet vardır diplomatları sadece ordan alıyorlar diye.
şansını zorla bir yerden bişiler tutturursun elbet. ama üni mezunu olmak bu ülkede bişi değil.
önemli olman senin gelişimin ve torpilin. torpil yoksa istediğin kadar geliştir kendini şansın yoksa çok iş kovalarsın.
varsa da şansın denk gelir bir yer çalışırsın.
o dillere hakim ya da öğrenmeyi kafasına koymuş bir eşit ağırlıkçı iyi bir üniversitede işletme okuyarak çok daha iyi yerlere gelebilir zahmetsiz bir şekilde.
zira bu bölümü devlet çatısı altında icra etmek ucundan kıyısından da olsa biraz torpile bakıyor, kontenjan çok kısıtlı.
bu donanımla bu tarz şeylere bel bağlamak da bana kalırsa gereksiz bir uğraş.
ekleme: bu bölümü okuyan arkadaşlarımın tamamı hiç alakasız işlerle meşgul şu an.
o işleri de eş-dost ya da yabancı dil zoruyla bulabildiler.
Şu an ingilizceyi çok iyi, almancayı orta derecede konuşabiliyorum (dil diplomalarım da var) ve ilgimden dolayı 2 aydır rusça kursuna gidiyorum, zevk meselesi olarak. Şimdi eğer " bu dilleri bil okumana gerek kalmaz " ise bunu nasıl başaracağımı da anlatırsanız bu genç arkadaşınızı çok mutlu edersiniz.
efenim şöyle okkalı bir torpiliniz yoksa istersen kendini yırt bi bok olmaz kardeşim.
eşit ağırlık= psikoloji yolunu da deneyebilirsin.
edit1: o dillere bide çince ekle Mütercimlik oku havada kapılırsın.
iyi bir üniversitede Bu bölümü okuyup yanına 3 dil (ingilizce, almanca, rusça) koyarsak* yurt dışına gitmek için fırsatımız olur mu ya da devlet bünyesinde doğru dürüst iş bulunabilir mi? Olmadı ne yapabiliriz işte ya da başka önerisi olan var mı?
oh oh böyle kötüleyin kimse okumasın bize kalsın ortam.
hukuktan zor bölümdür bu bir gerçektir. Bölüm arkadaşlarım belediye başkan çocukları, büyükelçi yeğenleri, bakan veya vekil yeğenleri falandır.