pamukkale üniversitesi'nden mezun oldum, 1 sene geçti, öyle kaliteli bir bölüm ki şu anda bile sınavlara ya da benzer platformlara katılsam yeterli puanı ya da vizeyi alırım. bu ayrı. siyasetin feriştahını yapabilyorsunuz, kamu yönetiminden de farklı. buna da eyvallah. ama atama yok be kardeşim.
gereksizdir. bir işletme, iktisattan farkı yoktur. hatta açıköğretim vasıtasıyla herkes okuyabiliyor bunu.sadece iki üniversitedekilere bu konuda laf atılamaz.
hater olmakla alakası yok, sistem böyle boktan bir sistem maalesef.
okurken bazı şeyleri idrak edemiyorsunuz ama bitirince gelin bu başlığa tekrar bir entry girin, o zaman aynı düşünceleri koruyabilecek misiniz bir görelim.
bu ülkede atama bekleyen 4000 tane diş hekimi var lan.
gidip bir hastanede 20'lik diş çekimi için randevu alsanız 3 ay sonraya randevu veriyorlar ama hala bu ülkede atanamayan 4000 diş hekimi var.
binlerce işsiz mühendis var.
atanamadığı için kuytu izbelerde büro açıp 3-5 kuruşun peşinde koşan binlerce avukat var.
yani kusura bakmayın da toplumun dinamikleri olan meslekler bile iş bulamıyorken yılda on binlerce mezun veren iibf ve fen edebiyat fakültelerini okumak maalesef sistemin kurbanlarından biri olmaktan başka bir şey değildir.
siz sadece işsizlik rakamlarına etkisi 4-5 yıl ertelenmiş insanlardan ibaretsiniz.
Kalabalık ve ağır gibi gözüken adına kanmamak gerekir. Ülkemizde siyaset biliminin durumu ortada ve kamunun nasıl yönetildiği de aşikar iken pek heves etmemek gereken bir bölümdür. Diğer taraftan bolca okuma yapıldığı ve anlamlı anlamsız onlarca ödev hazırladıktan sonra uzmanlaştığınız; fakat hangi konuda uzmanlaştığınızı bilemediğiniz bir bölüm olacaktır. işletme, iktisat ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin ortak derslerini alabilir ve her biri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz; fakat tekrar ediyorum, herhangi bir konuda tek başına uzman olmak mümkün değildir. Herşey yarım yamalak kalır. Bu bölümden aklı selim bir vaziyette mezun olma başarısı gösterenlerin çoğunda yüksek lisans yaparak günahlarından arınma telafisi uyguladıkları görülür. Kendini kurtaramayıp yüksek lisansa kayıt olamayanlar ise bankalarda çalışmaya başlarlar ki uzmanlaşılmayan başka bir daldır bu da.
Bölümde okuma süresince farklı konularla haşır neşir olunduğundan vaktiyle bir seçim yapılabilecek olsa bölüm nihayete erdiğinde çok işe yarayacaktır. Bazı üniversitelerimizde bu seçimler öğrencilere bırakılır ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi konularında farklı ders seçimleri yapmaları sağlanır. * Bu anlamda siyaset bilimi seçimi sayesinde bir bilim insanı olma yolunda ilerleyebilecekken kamu yönetimi dalındaki çalışmalar sizi devlet kademesine hazırlayacak gibi görünür. Her iki durum da tamamen halisülasyondan ibarettir. Aslolan öğrencinin kendisidir. Size üniversitede sunulanlar ancak sizi yapacağınız şeyler, göstereceğiniz çabalar sayesinde bir anlam kazanacaktır.
Bu bölüm diğerlerinden farklı olarak belli bir mesleğe sahip olunarak diploma hakedilen bir bölüm değildir. Dolayısıyla ne yapacağınıza yol yakınken karar vermek ve kalan öğrencilik yıllarınızı da o amaca hizmet edecek şekilde yönlendirmek pek bir faydalı olacaktır.
normal kamu yönetiminden pek bi artısı olmayan bölüm. zira bir çok üniversitede " lan şu kamu yönetiminin önüne siyaset bilimi de ekleyek de havamız olsun" mantığıyla, bildiğimiz kamu yönetiminin siyaset bilimi ve kamu yönetimi şekline dönüştürülmesiyle oluşmuştur. ankara dışında okunmazdır.
edit: paüsbky'nin bir üstündeki tercihime yerleşmişliğim vardır geçen sene.
Okuması çok zevkli bölümdür okuduktan sonra ne olacağınız ise tamamen size kalmıştır. Çok yükseklere de çıkabilirsiniz (tabi dayınız yettiği sürece), işsiz de kalabilirsiniz (bunun için de biraz mal olmak gerekiyor).