ahmet taner kışlalı hocamın başyapıt değerinde ki eseri.bütün lider adayları, siyasete ilgi duyanlar ve bu işin mektebine gidenlerin kesinlikle okuması gereken kitap..
Siyaset elbette bir bilimdir. Fakat; siyaset ülkemizde bir bilim olarak görülmediği için başımızdakiler iktisatçı, fizikçi vs.Ülkemizde ne zaman devlet işleri siyaset bilimciler tarafından yapılırsa, inanıyorum ki ülkemizin durumu o zaman daha aydınlık olacaktır.
ankara ilef'te ahmet taner kışlalı'nın vefat etmeden önce okuttuğu derstir. bu yıllarda eser köker tarafından okutulmaktadır. eser hoca'nın naif sesi derse karşı ilginiz yoksa sizi alır bir başka diyara götürür.
sosyal bir bilim. ve her sosyal bilim gibi sözlerin havada yazıların belirsiz olduğu dal. kalıplaştırırsak siyaset bilimi siyasetle ilgili olanı inceler. şöyle bir öneri verilebilir aslında: madem siyaset bilimi siyasetle ilgili olanı inceliyor mantıken siyasetle ilgili olmayanı incelediğimizde geriye kalan siyaset bilimidir. zannımca da bu daha kolay bir yoldur.
(bkz: politikbilim)
(bkz: ahmet taner kışlalı)
(bkz: aristo)
Siyaset hayatın bütün bölümlerini zapt etmiş, ve bütün tercihlerimizi yönetmektedir. Beyninize geçirdiğiniz o at gözlüklerinden sıyrılıp bunu görebilmeniz için "siyaset bilimi" ile ilgilenmek öncelikli bir gerekliliktir.
istanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası ilişkiler Bölümü çatısı altında sürekli uğraşıp didindiğimiz acımasız hayatın olmazsa olmazlarındandır.
Yüksek lisans ve doktoramı yaptığım halde ve yaşımın da 40'a yaklaşmasına rağmen, yeniden yüksek lisans yahut doktora yapmak istediğim daldır. Çok keyifli bulduğum disiplindir.
Yarın vizesine gireceğim ders.
lakin sülalem rahat, örgütlü olmanın faydaları...
ulan yıllarca tek oturuşta 1 paket sigara biten tartışmalar yapıp memlekette ele almadık fraksiyon bırakmadık, şimdi liberalizm ne demek onu mu okuyalım...
genel olarak devlet yapısının gerekliliği ve politik tarih, ideoloji, felsefe üzerine yoğunlaşan, kaliteli akademisyen kadrolarının bulunduğu bir üniversitede okunursa farklı açılardan hayatı tasvir etmeyi ve tüm dünyayı daha farklı algılamayı sağlayan bir bölümdür. kesinlikle uluslarası ilişkiler ile birlikte daha da anlam kazanmaktadır.
Okumuş olduğum bölümdür. Devleti, siyasal oluşumları, ideolojileri, devlet, hükümet ve siyasal sistemleri ve bunlarla insan ilişkilerini vs inceleyen sosyal bir bilimdir. TBMM adı verilen 550 kişilik grupta yaklaşık 500ünün haberdar olmadığı veya danışmanları vasıtasıyla ''vekil olduktan sonra '' belki bir göz attıkları, tanımını falan okudukları yegane şeydir. Değerini bilirler mi bilemem. Bu bölümde gayet başarılı olanlar genelde ülke yönetimine, parti yönetimine getirilmez;(bilerek veya bilmeyerek) ülke ve parti yönetiminde olan inşaat, makine mühendislerinin danışmanlığını yaparlar.
Oldukça havalıdır ismi. Ama iyi yerden mezun değilseniz -Ankara sbf/ gazi iibf/ istanbul sbf gibi- boşta kalırsınız.
Özellikle bizim ülkede herkes yarı doktor-yarı hoca- yarı siyasetçi olduğu için kıymeti olmayan bölümdür.