Siyasetin gereksiz ve kafasını boş şeylerle doldurmayı seven insanların uğraşı olduğu gerçeğidir. insan gerek fikirleri gerek iradesi ile olsun saçma bir sözleşmeden daha fazlasını kendi başına başarabilcek güçtedir. Aptallar ve onlardan biraz daha zeki olan aptalların kendi aralarında oluşturdukları saçmalık siyasetten başka bir şey değildir.
siyaset yapan aptalların değil akıllı bir insanın, yaptığı bir iştir. yediği önünde yemediği arkasında tüm hayatlarını garantiye alıyor. hatta yedi sülalesini garantiye alıyor. bir milletvekili 5 yıl görev yapsa bir daha aday olmasına hiç gerek yok; 6 bin tl ye yakın emekli maaşı alıyor bir normal vatandaş 25 yılda canını dişine takarak emekli oluyor. bir vekil 5 yılda emekli oluyor, böyle bir saçmalık dünyanın, hiç bir yerinde yok.
hiç bir masrafları yok dokunulmazlık desen hava o biçim alayına kim olursa gider yapıyorlar. devlet memurlarının posta koyuyorlar. mecliste bile bedava yemek yeyip 2 tl paraya traş oluyorlar yağma hasan ın böreği. böyle bir çiftlik henüz görülmemiştir. bu açıdan bakıldığı zaman vekil olmak dünyanın en akıllı olaylarından birisidir.
Sözlük ortamında yapmak, evet, aptalların işidir. Bol bol artı ve eksi oy almaktan başka bir işe yaramaz. En entelektüel en mantıklı yorumu bile yazsan bu ortamda kimsenin düşüncesini değiştiremezsin. Sadece kendini afişe etmiş olursun.
bilimsel düşünme yetisinden mahrum insan söylemidir.
çünkü bu söylem diyalektiğin "her şey birbirine bağlıdır" yasasına terstir:
"Başka bir örnek almak istersek, örneğin, her firsatta: "Spor, spordur; siyaset siyasettir. Ben hiçbir zaman siyaset yapmadım." diyen sporcunun durumu. Sporla siyasetin başka başka eylemler olduğu doğrudur. Ama onlar arasında hiçbir ilişki olmadığı yanlıştır. Eger sporcunun satınalma gücü azalırsa, ve eğer işsiz kalırsa, spor gereçlerini ve giysilerini nasıl satın alabilecektir? Ve eğer savaş, spor için ayrılan bütçeleri, ödenekleri kemirip yutarsa, stadlar ve yüzme havuzları nasıl yapılabilecektir? Görülüyor ki: spor, metafizikçinin bilmediği, ama diyalektikçinin bulduğu bazı koşullara bağlıdır; ödeneksiz spor olmaz; ama bir barış siyaseti olmadan da ödenek olmaz. Demek ki, spor siyasetten ayrılmıyor. Bu bağı bilmeyen, unutan sporcu, yalnız spor davasına hizmet etmemekle kalmaz, onu savunmanın çarelerini de elinden kaçırır. Niçin? Çünkü her şeyin birbiriyle bağ1antılı olduğunu anlamadığı için, savaş siyasetine karşı savaşım vermeyecektir; bir an gelecektir, sporu, onun koşullarını gerçekleştirmeden istediği için, ister ülkenin yıkımı spor ekiplerini ortadan kaldıracağı için olsun, ister savaş gelmiş olacağı için olsun, artık hiç spor yapamayacaktır."
siyaset, yalan söyleme sanatıdır.
bu dünyada kendini fazla yormamalısın. hayatın tadını çıkarmalısın. siyasete filan karışıp yalan söylemeye ne gerek var. sonra sol omzundaki melekler dolduruyor defteri. salla gitsin aman.
siyasetçilerin yaptığı siyaset akıl işidir. ama mesleğiniz siyaset olmadığı halde siyasi görüşünüzü karşınızdakine anlatarak onun siyasi görüşünü değiştirmeye uğraşıyorsanız işte bu aptallıktır.
siyaset sadece millet meclisi, seçimler gibi bizim ona ait hissettiğimiz saçmalıkları kapsamaz; insan ilişkileri, spor, sanat ve bilim gibi toplumsal hayatın her alanını etkiler. dolayısıyla siyasetle ilgilenmemek sanat, bilim ve insan ilişkilerindeki olayları da anlamsızlaştırır.
Siyaset var olmalıdır günümüz dünyasında. Her yerde, her şekilde siyaset olmalıdır çünkü dünyadayız dünyada bu kadar basit ütopyalardan, soyutluktan, romantizmden çıkın. Bakkalda, ekmek kuyruğunda, sınav sırasında, yemek yerken, su içerken, işte, evde, arabada her yerde siyaset olmalıdır yoksa ne karanlıklar aydınlanır ne de özgürlükler ve haklar var olur. Siyaset olsun ki haklar savunulsun, ezilenler seslerini duyurabilsin yoksa çoğunlukların altında ezilmiş kitlelerle karşı karşıya kalırız.
siyaset aptallık değildir efenim siyaset bizim ülkemizde insanlar üzerinden prim sağlama sanatı olarak değerlendirildiği için. Bir insan zekiyse kendi kendini kullanabilir eğer daha zekiyse diğer insanları kullanır sözüyle bağdaştırabiliriz.