iletisim fakultemizde de ilk yil verilen bir derstir iibfnin disinda. ufku acar, bakis acisi ve dolayli dusunmeyi gelistirir. ders veren hoca da bir harikaysa tadindan yenmez. sakarya-iletisimde iyi giden ders. oral sanderi tanitmistir bize bu ders. ve lisede ustunde durulmayan nice bilgiler katmistir. ilgisi olana nefes gibidir vesselam.
Alaeddin Şenel'in aynı adı taşıyan ve çeşitli fakültelerde ders kitabı olarak okutulan bir eseri vardır.Bu eserde, tarih öncesinde, ilk çağda, orta çağda, ve yeni çağda toplum ve siyasal düşünüş anlatılmıştır.
Esere dair izlenimlerden bahsedecek olursak, öncelikle eserin tarafsız olduğunu söylemek mümkün değildir.Zira ateist-sosyalist bir kimse olan Alaeddin hocamız bu yöndeki fikirlerini esere yansıtmaktan çekinmemiştir.Öyle ki dinlere karşı eleştirel bir yaklaşım görülmektedir.kitap boyunca kuramların açıklanması ve yorumlanması esnasında adeta toplumlar bir eşitlik süzgecinden geçirilmiştir, yani eserde devamlı bir eşitlik isteği vurgusu gözden kaçmamaktadır.
Olayların ve düşüncelerin oluşumu oluşma sürecinin temelinde yatan ekonomik ve toplumsal şartlar ve bu şartların dönem siyasal düşünüşüne etkisi, kısacası arka plan neden-sonuç ilişkisi dahilinde ustalıkla değerlendirilmiş.Bunun yanısıra genel kültür ve etimolojik bilgi açısından zengin bir eser.
Okuyucuyu yormayan, sade ve akıcı bir üslup kullanılmış, okunası.
iibf'nin müfredatındaki en şahane derslerden biridir. bölümüm dışında derslere pek bir meraklı olduğum yıllarda sadece bir kaç hafta bulunma fırsatı yakaladığım, devam etmek isteyip de edemediğim derstir. sbky öğrencileri aldıkları derslerin kıymetini bilsin, insanın ufkunu açıyor böyle dersler. canına yandığımın ülkesinde faydalı olan kıymetsiz olsa da bölüm öğrencileri derslerine yüklensin, alan dışında olup da ilgi duyanlar ise kendilerini bu alandan mahrum etmesinler. sdt üzerine okuma yapmak güzeldir.