vakti zamanında ülkemizin en saygıya deger fakültelerinden biriymiş.araştırmaya, düşünmeye, eleştirmeye önem vererek gerçekten sorgulayan, ögrenmeye hevesli, donanımlı gençler yetiştirmiştir.*
maliye bakanlığı teşkilatında çalışmayı düşünüyosanız muhakkak buradan mezun olmanız lazım yoksa maliye teşkilatına girme şansınız yok denecek kadar az , memleketteki kadrolaşmanın hasını bu fakülte mezunları yaparlar...
istanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan ve 1979 yılında kurulmuş, eğitimi çerçevesinde bir mesleki yetkinlik ya da mesleki ünvan kazandırmayan bir genel kültür okulu. Bünyesinde Kamu Yönetimi ve Uluslar Arası ilişkiler ve 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 50 öğrenci kabuluyle faaliyete başlayacak işletme bölümleri bulunan Fakülte.
siyasal bilgiler iyi okul ancak bir sürü gereksiz insanı içinde barındıran bir okul. özellikle son dönem alınan arş görevlileri hiç bir şey olamayacak tipten.
türkiyede yalnızca iki üniversitede bulunan ve mülkiye diye de bilinen, temel amacı siyasal ve idari nitelikte kamu görevlisi yetiştirmek olan başarılı fakültelerimizdendir.
binasının içerisinde hala ama hala rahatça sigara içebildiğimiz fakülte.kantinden kahve alırsınız, geçip oturursunuz içeri,insanları izlersiniz.ya da tuvalete giderken yakarsınız bir tane,hem işinizi görür hem sigara keyfinizden mahrum kalmazsınız.hatta bazı derslerde hocaların dahi sınıfta sigara içtiğine tanık olabilirsiniz.işte tam da bu sebeple orası;
istanbul ve ankara siyasal bilgiler fakülteleri türkiye'nin en önemli iki okuludur ki buralarda sadece seçilmiş adamlar okur, master/doktora yapar vs vs...
istanbul'daki siyasal bilimler fakültesi idi, sonradan adını değiştirip siyasal bilgiler yaptılar. tam komedi. geçen gün birden gülmeye başladım. garip. orhan veli'ye selam. keşke bir de nülkiye ekleselerdi daha güzel olurdu.
iibf'yle aynı bölümlere sahip olmasına rağmen iibf'den her anlamda avantajlı olan fakültedir.
devlet dairelerinde orta ve üst düzey memurluklar için (kaymakamlık,müfettişlik vs) ilk tercih hukuk mezunlarıdır, ikinci tercih siyasal son olarak da iibf.
okumanın bitirmekten daha prestijli olduğu okuldur. bitirilmesi halinde marjinal faydası sıfırlanan, okuma esnasında ise marjinal faydası maksimum olan okuldur.
öğrenci ziyaretlerinde karşı taraf size daima şu soruyu sorar:
"yumurtalarınızı da getirdiniz mi gençler?"