Tükenmez kalemle ısırıkları iyice boyayın, kaşıntıdan kurtulun ve komik bir görüntüye kavuşun. Üstelik yanına numara yazarak kaç kere ısırıldığınızı da sayabilirsiniz.
Sirke: ilk kaşıntılı ısırığı fark ettiğinizde, doğrudan sirkeyi az miktarda uygulamayı deneyin. Eğer ısırıklar birden fazyalysa, bir kova suya bir miktar sirke katarak etkilenen kısmı yıkayabilirsiniz. Hakiki elma sirkesini öneririz. Sirkenin sağlığa faydaları hakkında daha geniş bilgi almak için tıklayın.
Aloe Vera: Sarı baş sivrisinek sokması, yanı sıra diğer birçok durumlar için bir başka mükemmel ilaçtır. Kaşıntıtının geçmesine yardımcı olacaktır. Bir aloe bitkisi veya organik aloe suyu doğrudan taze jel kullanabilirsiniz. Her ikisi de rahatlama sağlar. Diğer faydalarına bakmak için buraya tıklayın.
Sabun: Sivrisinek ısırkları için kuru sabun diğer bir alternatiftir. Kuru sabunu doğrudan etkilenen kısma uygulayın, kaşıntının giderilmesini sağlar. Kaşıntı geçtikten sonra ısırık olan kısmı iyice yıkayın.
Kabartma tozu ve su: Sivrisinek sokması için bir başka basit çare kabartma tozu ve sudur. ikiseinden kalın bir macun yapın ve sonra etkilenen bölgeye uygulayın. Kısa sürede şişme va kaşıntı geçecektir.
Soğan: Gözyaşı üretimi dışında sinek ısırıklıklarına yardımcı olmaktadır. Yapmanız gereken tek şey etkilenen kısma soğanı ikiye bölerek koyun. 1-2 dakika içerisinde ısırktan eser kalmayacaktır. Soğan ve soğan suyunun faydaları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın
öncelikle sakin olup bir yere oturunuz.
derin derin nefes alınız.
en yakınınızdaki yastığı veya sinekliği alıp kan çıkarmadan sineği öldürünüz.
mazallah kan tutar falan sonra hastanelik olmayın.
sigara içiyorsanız, sigaranın ateşini yarım santim mesafe ile sineğin ısırdığı yere yaklaştırıp bir süre o şekilde tutun. bu yüksek ısı ile deri altında gelişen enfeksiyon aşırı ısınma sonucu yok olacaktır. unutmayın ki derinin kabarmasına neden olan şey sivrisinekte bulunan mevcut zehir değil, hayvanın deri altına sondajladığı borusunda bulunan salyalarının yoğun düzeyde mikrop içermesidir.