öncelikle 2 çeşit sinuzit rahatsızlığı vardır.
1.akut sinuzit-->ilk defa meydana geliyorsa. tedavisi çok kolaydır, kullanılan antibiyotik sayesinde 10 gün içerisinde eski sağlığa dönülür.
2.kronik sinuzit-->tekrar tekrar meydana geliyorsa.kesin bir tedavisi bulunmakmaktadır. en son tedavi yöntemi sinuzit ameliyatıdır fakat bu ameliyatı hekimler herkese uygulamazlar gerekli kriterleri bulundurmanız gerekmektedir. grip, nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına yakalandığınızda sinuzleriniz direk iltihaplanır. bu sebepten kronik sinuziti bulunan hastalar ;
-grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamaya çalışmalıdır.
-ıslak saçla soguga maruz kalınmamalı.
-bol bol c vitamini hasta olmamak için.
-havuza çokça girilmemeli. sinuzlere yeni yeni bakteriler yerleşmemesi için.
-mümkünse denizde biraz diplere dalıp sinuz yollarında kalan akıntının giredirlmesi saglanmalı.
-sabahları tuzlu su ile burun yıkanıp temizlenmeli.
en çok ders çalışmam gereken zamanda beni yakalamış olan *, birkaç gün bile bere takmasanız anında kendini gösteren, gecenin bir yarısı sözlüğü açmama neden olan, ve ne hikmetse ne kadar sümkürürseniz sümkürün her 15 saniyede yeni bir dalga sümük gönderen lanet hastalık. **
akıntının olabilmesi aslında şanstır, çünkü başağrısına neden olan mikroplar akıntı sayesinde dışarı çıkar bir nebze rahatlarsınız. asıl bela olan cinsi burnunuzun tıkanıp da akıntının olmayan halidir. başağrısından bir hafta başınızı kaldıramaz olursunuz.
(bkz: başımın belası)
beter hastalık ..öldürmez ama güldürmezde süründürür adamı .hele birde en yakın arkadası farenjit ise bu tehlikeli beraberlik size aman sabahlar olmasın dedirtir.sabbaha kadar öksürür ancak istifra ettiğinizde rahatlarsınız. (mide bulandırmak değil niyetim )
Çene, alın ve şakak kemikleri içinde bulunan ve buruna açılan içleri hava dolu boşlukların, sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Had ve müzmin olmak üzere iki çeşidi vardır. Nedeni burun iltihabı, nezle, grip, alerji, burundaki şekil bozuklukları veya buruna kaçan yabancı cisimlerdir. Hastanın yüzünde zonklayıcı bir ağrı, burnunda tıkanma, akıntı ve baş ağrısıyla birlikte gelen ateş görülür.
boşluk doldurma oynar gibi,virüslerinin boş buldukları yüz alanlarını doldurdukları ve üstüne üstlük vücüdunuza yerleşip sizi delice süründürdükleri hastalık türüdür.
sinüs boşluklarının mukozasının enfeksiyonu. tanısı sanılanın aksine grafiyle değil klinikle konur ve tanı koymak için 10günden uzun süren burun akıntısı yeterlidir. bu kişilerde uygun antibiyotik tedavisiyle başarı sağlanabilmekle birlikte, tekrarlayan vakalarda altta yatan başka patolojiler düşünmek gerekir. bunlara örnek olarak sinüsün havalanmasını bozan polipler *, anatomik bazı farklılıklar *, yabancı cisimler verilebilir. sinüzit sıklıkla rinitle birlikte olur ki bu duruma rinosinüzit denir. allerjik zeminde gelişmesinin daha kolay olduğunu söyleyen çalışmalar mevcut. uzun sözün kısası iltihaplanmaya bağlı, hareketle artan, soğuk havalarda şiddetlenen baş ağrısı ve burun akıntısıyla giden bakteriyel bir enfeksiyondur.
allah düşmanımın başına vermesin bir hastalıktır. arabada otobüste giderken, dışarıda yürürken yüzünüze gelen en ufak bir esintiden dolayı yerinizde duramamanıza sebep olur. antibiyotik manyağı olursunuz, yine de fayda etmez.
selpak taşıyan arkadaşlara özenmektir. keşke benimde burnum aksa, hatta lakabım sümüklü olsa da o sümükler kafamda çember oluşturup halay çekmese dedirten geçmeyen hastalıktır. buradan ilkokulda uğruna her tenefüs kafamı musluğun altına tuttuğum sıra arkadaşım kıza elektro saz eşliğinde oyun havaları gönderiyorum.