hayatımda ki iyi kötü 4 sene, yatılı olarak sinop fen lisesinde okuyan çocuğa daha da hiç bişey olmaz o kadar beterdir. şimdi yeni binalarına geçmişler hayırlı olsun biz görmedik. okul açıldıktan sonra 12 yıl boyunca güzel sanatların binasında eğitim gördü buda bizim binası olmadan kafadan açtığımız okullardan. oturmuşlar
-açalım mı? -açalım -eee bina yok -amannn nolcak bina yapılır biz bi açalımda -ee öğretmen yok -ya oda sorunmu çevre liselerden idareten gelirler daha sonra zaten kadro bi şekilde oturur demişler. tamam da ileri görüşlü siyasilerim o sistem oturana kadar neredeyse 10 mezun verildi bunların çektiği rezillikleri nolcak öğrenci kim ki maksat siyasetçilerin işi görülsün.
son senemi yeni binasında geçirdiğim sinop'un kayda değer okullarından birisidir.
Konum olarak osmaniye köyünde (bkz: sinop güzel sanatlar lisesi) yanında ,ki öncesinde aynı binalardaydı, dağın tepesindedir.
Okumak isteyen öğrencilerin gündüzlü olmaları hem dershane için hemde yaşam için daha uygun.
ayriyeten en son müdürü imam hatip, müdür yardımcıları eski imam, ve edebiyatçılardan oluşmaktaydı.
Her sene genellikle dönemin yarısını üniversitelere yerleştirebilmiştir. ortalama olarak 40 kişilik bir dönemde 10 tıp 10 mühendislik 5 diğer ve diğerleri seneye kalır.
Şimdilerde yeni okula geçtiğinden kontenjanları 100 kişiyi aşmıştı dönem bazında.
Okulda kapalı spor salonu (çoğunlukla AGSSL deki spor öğrencilerinin hizmetinde) iki ayrı yurdu (kız-erkek) vr büyük bir yemekhanesi bulunmakta.
Öğretmenleri açıkça söylemek gerekirse, cemmatçi olanları vasat ve altı, cağdaş olanları mükemmel ders işler ve sınav zamanlarında yardımcı olurlar.
sinopfenlisesi. meb. k12.tr
adresinden de bilgilere ulaşabilirsiniz. Sinop güzeldir, öğrenci ili değildir ama güzeldir.