Hıtır hıtur yerken çıkan ses ve kıtur kıtur eden mısır külahı insanı sinir eder ama yemeden de durulmaz. Heyecanlı sahnelerde daha hızlı yenilir ki akıllara zarardır.
filmin girişinde reklam sahnesi fazla olduğunda patlamış mısırın yarısının bitirilmesi ve filmin 15. dakikasında bitmesiyle hoş bir hüzün duymanıza sebep olabilecek bir eylem.
sırf bir klişe diye yiyenlerde vardır. sanki sinemeda patlamış mısır yeme şartı var gibi bi durum adeta söz konusudur. en acilinden bir alternatif moda başlatılmalıdır.
özentidir. küçük boy pakette patlamış mısırın ortalama 4 lira olduğunu düşünürsek, bu kadarcık mısıra bu para verilir mi diye düşünmek gerekir. verilmez tabi. mısırın kilosu 4,5 - 5 lira civarı. evde bir kilo mısır patlatsanız eder size on beş yirmi tane büyük boy paket patlamış mısır. sorun evde yapmanız değil, sorun o sinema salonlarında o kadar para verip o mısırı almanız. almazsanız ne olur? satmak için o fiyatlar mutlaka düşer.
önceden yapılan bir hile ile satılırdı. filmin her saniyesinde 24 kare vardır. yani 1 saniyede 24 kare geçer. bunların hepsi birer fotoğraftır. ancak insan gözü saniyede 10'dan fazla resim gördüğünde bunları hareketli olarak algılar. bu yüzden o resimleri hareketli gibi algılıyoruz. ve adamlar 24 kareden diğerlerine en çok benzeyen 1 tanesini çıkartıp, onun yerine patlamış mısır resmi koyuyorlar. biz bunu göremiyoruz ancak o esnada bilinçaltımıza işliyor. ve perde arasında gidip o patlamış mısırı alıyoruz. şu an yasak diyorlar ancak yapan yerlerin olduğu söylentisi devam ediyor.
insan gibi yenmediği zaman sinemayı zindan eden eylemdir.
satan adam sana o tuttuğun pakedi patlamış mısırlar bir arada dursun ve sen içerisinden yiyebilesin diye vermiş. bütün film boyunca hışır hışır et diye değil. tabi son zamanlarda gittiğim sinemalardan birisinde yanımdaki hanımefendi tüm film boyunca çiğdem çitlediği için bu patlamış mısır meselesi eskisi kadar koymuyor artık.
yapmam bunu. ellerim yağlanıyor. ayrıca o çıtırtı sesinden de rahatsız oluyorum. temiz temiz izleyip gitmek varken öyle şeylere hiç bulaşmam.
en son sinemada elime mısır tutuşturduklarında korku filminde bir sahnede irkilip, zıplamış.; tüm mısırı arkamdaki kişinin suratına atmıştım. ama tabii istemeyerek olmuştu, affetsin.
Film izlerken patlamis misir yenilir bu dogaldir. Rahatsiz olanlar evlerinde izlesinler filmlerini. Bildiginiz uzere avmlerde supermarketler zemin kattadir once oraya gidip yaninizda kiz arkadasiniz varsa cantasina cerezza nin patlamis misirini alip atiyorsunuz sonra isteğe bagli iceceklerinizi. Sonra filme girip afiyetle yiyorsunuz. Yani patlamis misira 20tl verecek enayiler yoktur herhalde.
Sinemanın o kendine has mısır ve mobilya kokusunun karışımının nedenidir evde patlatınca o kokuyu elde edemezsiniz düz mısır kokusu gelir ama sinemaya kendine has bir koku verir bu meret kısacası sinemaya giriyorsanız bir zahmet paraya kıyıp alın.