sınav kötü geçti ise "de get başını belaya sokma" tarzında bir bakış atılır ve gerekli mesaj karşı tarafa verilir.
fakat soran kişi anne veya baba ise "iyi geçti" denilerek işin içinden çıkılır.
kısacası sınavın önemi ne kadar büyükse kişinin vereceği tepki de ona bağlıdır.
ezilmemesi gereken insan. yazık lan. ezmesenize oğlum şunu. belki de hiç muhabbet edemediği lakin içten içe hoşlandığı bir kız var, onun yanına gidip böyle bir muhabbet açacak. nereden biliyorsunuz ki?
3 başlığa ayrılır bunlar. 1. si kendisinin durumuyla sınıftakileri tartmak istiyen ki her türlü küfürü hak eder, 2.si fena şekilde sıçmış insan; çan eğrisi yapılması olasılığını öğrenmek için sınıf kapısında bekleyen ve istisnasız herkese soran insan; can havlidir, yazıktır ayrıntı verilebilir. 3. sü sınavına girdiğiniz dersten kritik olduğunuzu bilir sadece sizi düşünerek sorulmuş masumane iyi niyetli soruluş şeklidir, yüreğinizi dökersiniz.
bu türler sinir bozarlar. aslında kendi iç çekişmelerini rahatlatma peşindedirler. yani acaba en iyisini kendisi mi yaptı yoksa ortalarda mı şeklinde. ancak genelde iyi geçmiştir ve milletin sinirini bozar. psikopat gibi tahtada not hesaplamaları yapar ve daha sonra falan hoca sözlüme yüz verirse beş geliyoo diye sınıfın ortasında bağırır. böylece bütün sınıfın nefret dolu bakışlarına maruz kalır. sinerek çöp kutusunun kenarına gider ve ağlar.