dün izledim bu videoyu, akp li arkadaşlarım var muhafazakar insanlar; dedim onlara da izleteyim. müthiş ülkeyiz şöyle ülkeyiz modundan biraz çıksınlar gerçekleri görsünler diye.
birisi zaten daha önce izlemiş ve biraz konuştuk, adamda farkındalık açmış. mesela bu adamlar muhalif seslere çok kapalı ama bu adamın konumasını dinleyip ön yargılarından sıyrılıp vay be meğer biz çok da süper değiliz diyebilmiş.
işte bence muhalefet böyle yapılır. bilmem kaç gün boyunca yürümekle muhalefet olmadığını tüm ülke gördü, akp ye oy veren kesim "hahaahha anca yürürsün" demekten öteye geçmedi Çünkü samimi bulmuyorlar.
peki bu mühendis nasıl bu kişilerde farkındalık uyandırdı? çünkü samimi, onlardan birisi, halkın içinden, muhafazakar kesimden çıkmış ve özüne hala bağlı, kendisini o kesimden üstün görerek eleştri yapmıyor, eleştiri okları direk muhattaplarına, eleştirisinin sonunu "yaaa bunlar koyun bunlara oy veriyor, bu halk cahil" yorumuna getirmiyor.
birilerini aşağılayarak muhalefet yapamazsınız, birileriyle empati kurmadan muhalefet yapamazsınız. bu adam bunun en güzel örneği.
Tek korkum fethullahcı çıkması, zira herkes fethullahçı bu aralar.
Arkadaş gibi Avrupa'da çalışmasak da çok sıradan bir elektrik-elektronik mühendisi olarak bu hususta birkaç kelam edeyim. Altmış bin elektrikli aracın şebekemize bağlanırsa çökerteceği mevzusunu anlamadım. Bu kadar kırılgan bir yapı varsa sürekli elektrik kesintileri yaşanması lazım. Devlet enerji talebini karşılamak için nükleer santral kurmaya çalışıyor, kömür ve doğal gaz santralleri yatırımlarını arttırmaya çalışıyor, HES'lerin sayılarını çoğaltmaya çalışıyor.(Yetmiyor iran, Rusya ve Azerbaycan ile anlaşarak Avrupa'ya gidecek yeni enerji hatlarında transit ülke olmaya çalışıyor.) Bu santrallerin düzgün çalışması sonucunda enerji ihtiyacımızı karşılamada büyük etkileri olacak. Yenilenebilir enerji kısa vadede(bana göre orta vadede de) ekonomik değil ve toplam enerji talebinin düşük bir kısmını karşılayabiliyor. Avrupa ise yenilenebilir enerji kaynaklarını popüler hale getirip diğer gelişmekte olan ülkelere bunları satmaya çalışıyor. Güneş panellerinin kendini kendini amorti etme süresi yanılmıyorsam 8 yıl. 8 yılın sonunda da ne kadar daha düzenli elektrik üreteceği hala soru işareti. Rüzgar güllerinin tanesi ise ortalama 1M $. Her şeye rağmen paraya kıyıp bunlara yatırım yapsanız enerji ihtiyacınızın büyük kısmını yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılayamazsınız, sadece bunları üreten ülkeleri zengin edersiniz. Yani petrol ve doğal gazın realitede hala alternatifi yenilenebilir enerji kaynakları değildir. Cep telefonlarına yapılan milyarlarca dolarlık ar-ge harcamalarına rağmen pil şarj sürelerini istenilen seviyelere çıkartamadılar. Hala şarj kablosuyla dolaşıyoruz ortalarda..