müjdat gezen de ileri derecede bulunan hastalıkmış. şöyleki evinin karşısında bulunan caminin minaresinin yamuk durmasına daha fazla dayanamamış ve gerekli bütün resmi yerlere dilekçe yazıp minareyi yıktırıp tekrardan yaptırmış.
bu hastalığın ilerlemiş halinde kişi berbere gidip saç traşı olduktan sonra aynı berbere 2 defa daha giderek saçında gördüğü daha doğrusu arayıp zorla bulduğu yamuklukları düzelttirdiği görülmüştür.
simetri hastalığı denilen illet yazılı ortasında kalkıp duvardaki saati düzeltmektir, simetri hastalığı kalemlikte farklı boylarda kalem olmasın diye ya uçlarını açmaktır ya da öyle bi imkan yoksa farklı boylardakini çantanın derinliklerine atmaktır, simetri hastalığı tek bir tel kaş özgürlüğünü ilan etti diye saatlerce ayna karşısında elinde kalem+krem kaşı şekle sokmya çalışmaktır...ve daha neler neler.tanrım koru yarabbim
yakada ve kolyede simetri arayan insanlar da vardır karşısındaki insanın yakası yamuksa deli olurlar kolyeler simetrik değilse deli olurlar hatta sapık damgası yeme pahasına inatla kolyeye bakarlar ki kişi farkedip düzeltsin.
hastalıklı kişilerin geometri sorularını daha kolay çözdüğü soylenir. ayrıca sessiz olup gün ağarmadan soru çözerseniz, rüyanızda öss sorularını görebilirsiniz.
eski ev arkadaşımın sahip olduğu hastalıktır. en zevkli tarafı sinir etmektir. adam aşırı düzenli yaşar kalemler kitaplar parfümler her daim boy sırasındadır. odasına gidip dağıttığınız anda kafayı yer, ve de başlar sövmeye (cinsel söver tabi).
odamın dağınık haline baktıkça aklıma gelir, şimdi burda olsa ne çıldırırdı diye. güzel günlerdi vesselam.
sanıldığı gibi öyle yamuk tabloyu düzeltmek değildir bu hastalık. o olay, her hastalıkta olduğu gibi, uç seviyelerdir.
simetri hastalığı, imla kurallarına uygun yazmadan tutunda; bilgisayarınızın masaüstündeki simgelerin sırasına kadar herşeyde etkin olabilir. yürürken çizgilere basmamak, mekanik aletlerin iç ve dış yapısını hemen zihinde canlandırabilmek gibi türleride vardır. * hafif mükemmeliyetçilik de olabilir işin içinde. sanıldığının aksine her simetri hastası yamuk tabloları düzeltmez, fakat içten içten rahatsız olurlar.
kendinde hastalık arayan beyinler sıklıkla simetri hastası olduklarını söylerler...
hakikaten simetri hastası olanlar için hayat zordur...
simetri hastası olan gitar, keman, bağlama, ud vb... çalamaz karşısında da çaldırmaz...
akord burgularını evirir çevirir aynı yöne döndürür. dolayısıyla akord bozulur...
bir de simetri hastalarını mutlu edecek birşey yazalım...
ilkokulda simetri konusunu işlemeye tam başlıyacağız, hocamız "simetri hastası olan var mı?" diye bir soru sordu. sınıfta cevap yok. hocamız devam etti "biraz sonra olacak"...
gerçektende öyle konu işlendi ve sınıf simetri hastaları ile doldu. **
pek duzenli bir insan olmamama ragmen bazen "galiba bende de var" diye dusundugum hastalik. insan sagdakinin aynisini solda da gormek istiyor. illa ki istiyor, kafaya takıyor, can sıkıyor*.
sanıldığı gibi her şeyin düzen, ahenk ve simetri içerisinde olması gerektiği dürtüsü değil de birden fazla sayıda olan şeylerin aynı konumda olması ile ilgili rahatsızlık.
çok aşırı olmamakla beraber sahip olduğumu uzun yıllar pekçok insandan saklamışlığım vardır. daha ilkokuldayken annem saçlarımı tararken bir taraftaki saç tarağa takıldığında aynı yerin simetriğini de kendim çekerdim çaktırmadan. ya da biri bi bacağımı dürttüğünde aynı şiddetli diğer bacağımı da kendm dürterdim, gibi enteresan olaylar.. düşünüldüğü gibi bu hastalığa sahip insanlar deli gibi düzenli olmuyolar ya da ben istisna da olabilirim. sorun sadece kendisi simetrik ya da çift olan şekil, eşya veya objelerin iki yanının aynı durum ve konumda olmamasıdır. yani odanızda yerlerde kıyafetlerin olması rahatsız etmez ama askıların hepsinin öne ya da arkaya dönük olmaması son derece rahatsız edicidir.
tarihte bilineni tevfik fikretin sahip olduğudur. nitekim muhterem aşiyanında yazarken muntazam simetrik bıraktığı eşyalardan kalemine dokunulduğunu bile anlar sinir krizine girermiş..