istanbul'un en nadide ilçesi. temiz bir doğası ve denizi var. günübirlik veya hafta sonu tatilleri için harika bir yer. yıldızlar şahane görünür geceleri silivri'de. bir de iyi at binilir. oldukça geniş alanlara sahip.
çocukken çorlu da otururduk ve haftasonları genelde silivri deki maxi ye giderdik. bizimkiler orda alışveriş yaparken beni de böyle içinde toplar, aynalar, halatlar, tüneller olan çocuk oyun yerine bırakırlardı. o zaman bana o kadar büyük gelirdi ki orası, annemler beni bulamayacak diye ödüm kopardı. seneler sonra gidince ne kadar aslında el kadar yer olduğunu ve nerden bakarlarsa baksınlar beni bulabileceklerini görünce çok güldüm ve her zaman yaptığımız gibi sütlü ekmek alıp, arasına pastırma koyup yedim.
Buranin yerlilerinin %40 ina yakini tarafindan taniniyor oldugum icin bir turlu rahat cocukluk geciremedigim kasabam. Cok tatli ve kucuk bir yer lakin istanbula kiyasla hic bir sey yok, yine de bir koyden cok daha gelismis yerlesim yeri.
istanbul'un en batıdaki ilçesidir. her ne kadar istanbul'un ilçesi olsa da istanbul'dan kopuk bir hayat sürmektedir. istanbul'un kargaşası ve trafiği silivri'de yoktur. silivri tam bir sayfiye, emekli ilçesidir aslında. Silivri'nin yerlisi dediğimiz insanlar herkes birbirini tanır ve güvenir. Yazları biraz daha açılır saçılır silivri. yazlıkçıların gelmesiyle birlikte canlanır. silivri'de en güzel mevsimler ilkbahar ile yazdır. kalabalık olur, şenlenir. denize girilir, yoğurt festivali olur. bu arada yoğurt demişken silifke'nin değil silivri'nin yoğurdu meşhurdur. sahili, çay bahçeleri, şuayipi ve küpeştesiyle güzeldir silivri.
istanbul'un başka bir semtine gidecekseniz kalkan otobüsler* istanbul diye kalkar. biz kendimizi silivrili olarak gürürüz. istanbullu değil.
Son yıllarda sanayi ve cezaevinin gelmesiyle birlikte silivri büyümekte ve o şirin sahil kasabası görünümünden çıkmaktadır. birçok silivrili bu konudan şikayetçi olmakla birlikte, yapacak birşeyde yoktur.
istanbul çok kalabalık ve sesli diye düşünüyorsanız, silivri sessiz, sakin ve güzellikleriyle sizin için ideal bir yerdir. zaten istanbul'a çok uzak değil, tekirdağ'a sadece 60 km uzaklıktadır. silivri'yi bir kez gören tekrar gelmek isteyecektir.
gazeteci, subay kimliğiyle darbe yaparsak hiç bişi olmaz diye düşünenlerin yargılandığı yer. bazı meslekler eskiden çok imtiyazlıydı. mesela gazeteciyim diye terör eylemlerine destek verebiliyodun, tutuklanınca da '' basın özgürlüğü yokkkk'' diye bağırabiliyodun. tabi günümüzde böyle değil artık.
yenibosna'dan kalkan yamyam halk otobüsleriyle ulaşılabilen sahil kasabası.özellikle iş çıkış saatlerinde bırak boş yeri, ineceğin durağı kaçırırsın kalabalıktan. ama bu otobüslerin muavinleri "boşluğa doğru geçelim, evet birer adım atalım ortalar boş" şeklinde sadece kendilerinin gördüğü boşluklara yönlendirmeye çalışır insanları. şoförleri ise yoldaki ufak araçlarla kapışır genellikle. virajlara falan o koca otobüsle aynı hızla girip çıkarlar. velhasıl varsa kendi arabanızla yoksa otostopla falan gidin. binmeyin bu ibnelerin otobüslerine.
Onca yer gezdim, onca tatile gittim ama hiç biri Silivri de ki kadar asla dinlendirmedi. Silivri ruha iyi gelen bir tatil beldesi. Kulaklık kulağında kitap okurken kimsenin seni rahatsız etmediği bir yer yani. Tabi bir köpek dost gelip oyun oynamak istemez ise.