mersinin en güzel sahillerini içinde barındıran , havası kadar insanları da bir o kadar sıcak olan, sakin, herşeyin taze olduğu, ekonomik olarak tatil yapılabilecek, çileği, limonu, yerfıstığı olan görülmesi gereken ilçelerimizdendir. yazları çok hareketli, kışları ise ünv. öğrencileri sayesinde hareketlenmeye başlamıştır. bütün çarşısı tek sokaktır.
türk alman dostluğunu simgelediği iddia edilerek barbarossa heykeli dikilen mersin ilçesi.
kudüs ün müslümanların eline geçmesi üzerine düzenlenen haçlı seferine katılarak müslüman kesmeye gelen imparatorun heykeli müslüman bir ülkeye hangi zihniyetle dikiliyor anlamak mümkün değil.
sakin bir tatil yöresidir, hem tatil hemde kafa dinlemek için bire birdir, aynı zamanda hesaplı tatil arayanların uğrak yeridir. mersin in güzide bir ilçesidir.
kimi yerlerde karlar erimemişken, yazlık kıyafetlerin yetmemesi üzerine denize girilen şehirdir. mis gibidir. içinde birçok sahili barındırmaktadır. (bkz: taşucu, incekum, susanoğlu yapraklı)
gençler sevmez fakat orta yaş için idealdir.
not: Bu festival fazla iyi olacak, tüm silifkelilere duyurulur.
içinden nil yeşili bir nehir geçen, şirin, sıcak bir mersin ilçesidir. benim ilçemdir.sarı sıcağı, poyrazı, kekliği, o güzelim sabahı, yoğurduyla özlenen yerdir. bu arada entrylerden anladığım kadarıyla silifkenin illikten ilçeliğe alınması hakkında yanlış bilgiler mevcut. Atatürk 1928 de silifkeyi ziyarete gelir. fakat silifke yapı itibariyle biraz muhafazakar bir yapıya sahiptir. yollar bakımsız, devlet memurları ise neredeyse görevlerinin bile başında değildir. Atatürk bu duruma sinirlenir ve taşucuna atlı jandarma ile haber gönderir ve geminin susanoğluna gelmesini ister. gazi çiftliğne uğramadan susanoğluna geçer. fakat zaman geçer gemi gelmez. hava soğuktur, ateş yakarlar ama atatürk iyice sinirlenmiştir. açlıkta baş gösterince çiftliğe gitmek isterler. çiftlik pek uzak değildir. fakat atatürk ün gittiğini düşünen çiftlik personeli sofrayı talan etmiş ve içkileride içmişlerdir. atatürk bunları görünce daha çok sinirlenir. 1932 yılına kadar il olarak kalan silifke, alınan bir kararla ilçe yapılır.
yoğurduyla meşhur olmasına rağmen, yoğurdu nereden temin edebileceğinizi bulamayacağınız ilçe. ya bu ilçenin ev sakinleri yoğurdu yapıp kendi yiyorlar, ya da yoğurtlarının satılacak kadar ünlü olduklarının farkında değiller.* elbette ki satılıyordur da ben sormadım hiç bi dükkana yoğurdu nereden temin edebiliriz diye.*
sonradan gelen edit: yoğurdu eskiden üretiliyormuş, ünlü olmasının nedeni ise çok sert-katı halde olmasıymış.
her ne kadar herkes yoğurt sansada aslında ; çilek , limon ve festivaliyle ünlüdür. ayrıca yahya yılmazın memleketidir. kendileri mersin il mecliy üyesi olup mersinin en zenginlerindendir.
bir zamanlar yoğurdu meşhur olan ilçedir.bu şöhret ise yörüklerin yoğurtlarını satması için şehre getirip bakır bakraç * ların içinde göksu nehrinde soğutularak sunulmasından gelmektedir.
mersin'de sıkça geçen bir rivayete göre atatürk'ün vilayetken kızıp ilçe yaptığı söylenir burayı *
atatür silifke'yi ziyarete gelecektir,bir aksilik olur ve baya gecikir...atatürk'ün gelmeyeceğini düşünmeye başlayan silifkeli'ler içmeye başlarlar...ne yazık ki düşündükleri gibi olmamıştır ve atatürk gelip onları zil zurna görmüştür..bunun üzerine orada ayık bulunan tek zat olan tevfik sırrı gür ü mersin e vali yapıp mersin'i de haliyle vilayet yapmıştır...
yaz aylarında nüfus patlaması yaşayan turistik mersin ilçesi.göksu ırmağının verdiği hoş bir şirinlik vardır ilçede.Büyük iskenderin generallerinden biri kurmuştur silifkeyi adı oradan gelmedir.Altın kumsalları ve müthiş tarihi değil yaylaları da meşhurdur.bunlardan biri 'mara' yaylasıdır. yayladaki kuleden kıbrısın görülebildiği rivayet edilir.