Silgi tozundan silgi yapmayı kafama koymuştum ama silgi tozlarını nasıl birleştireceğim konusunda fikrim yoktu. Birgün yine belgesel vs.izlerken yapıştırıcı kullanmak aklıma geldi. Sonuç: Evet silgi tozundan silgi oluyor ama mümkünse aynı tip silginin tozundan silgi yapın ve yine mümkünse en kaliteli silgiyi kullanın diğer türlü biraz yamuk oluyor.
aynı nesil, sildikten sonra oluşan kalın parçacıklardan birini yine silgi ile inceltip, uzatıp, hız alamayıp 15-10 uzun parçacık yapıp, bunları da birbirine eklemiştir.
Öğrencilerimin silgisiz kalmasına neden olan garip bir koleksiyonculuktur. Zaten öğretmenin yakalamasıyla koleksiyon çöpe gidecek biliyorsun neden yapıyorsun. Silgimi almış diye birbirini şikayet edenleri başta anlamamıştım, ne bilim bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu, biz silgimizi boynumuzda taşırdık hiç etmezdik.
o silgileri boş sayfaya sürerdim tozu oluşsun diye ama bir taraftan korkardım annem 'nasıl silgini bu kadar çabuk bitirebiliyorsun?' der diye. illa yazıp onu silmiyorduk yani, süper günlerdi, muhteşem bir nesildi. (bkz: eski günler)
okulda kurduğum belki de ilk ortaklığa sebebiyet veren silgi tozu birikimine hasta nesildir. silgi tozlarını önce kaynatıp sonra buzluğa atınca yeniden silgi olacağına inanan nesildi aynı zamanda.