sigara içmek öldürür
sigara içmek ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilir sigara içenler genç yaşta ölür
gibi abidik gubidik yazılarla yaratılmaya çalışılan nedenlerdir.halbuki bunlar bizim için birer neden midir?tabiki hayır..yazacaksın oraya sigara içenlerin çükü düşer diye,yarı yarıya düşmezse ben bırakıcam sigarayı.
çevresindeki insanların sağlığını düşünmektir. bu da genelde çocuklar için yapılır. arkadaşının, eşinin sağlığını kötü etkiliyor diye sigarayı bırakan çok azdır heralde.
-sosyal dışlanma.
-uğrattığı maddi kayıbın anlanması, ah ah giden paralara neler yapılabilirdi diye düşünülmesi.
-sağlık problemlerinin ciddi şekilde problem olması.
-aşkımmm...
-söyle birtanemmm...
-yanıma gelsene...
-dur üzerime düzgün bişeyler giyiyim...
-gerek yok sen gel hele kız...
. . . . . .
-çok tatlısın bebeğimmmmmujuououjouk
-kokuyosun ahmet!
-ne kokuyorum bee?ben koku almıyorum?
-git şurdan yok sana vermiyorum bu gece...
ve sigara bırakılır.
dedeniz yaşındaki adam * maçta; koşup, önünüze geçip, topu sizden alıyorsa ve yetmezmiş gibi bütün maç sizi peşinden koşturuyorsa; e bırakın isterseniz artık!.. ya futbolu,, ya sigarayı... daha fazla rezil olmayın!!!
* parasız kalmak.
* kötü kokmak.
* ileride oluşabilecek sağlık problemlerini düşünmek.
* durmadan oraya buraya tükürme ihtiyacı hissetmek.
* annenin, babanın ya da çok değer verdiğin insanların, sizden sigara içmemenizi istemesi.
* yasaklar.
yukarıda sayılan sebeplerin hiç birisi sigarayı bırakmak için asıl nedenler değildir.
parayı bulursun, tekrar alırsın. parfüm sıkarsın, kokudan kurtulursun. ilerde kanser olacakmışım dersin, ama canın çekince nasıl olsa ölmeyecek miyim dersin bir daha yakarsın. anne yalvarır, bu sefer de ondan gizli tüttürürsün. yasaklar ise, içen insanlar için ağır gibi gelsede, daha altı günlük içmeyen birisi olarak şunu fark ettim ki, ne yasağı arkadaşım. her yerde pöfür pöfür tüttürüyor millet. yasağı takan mı var?
o sebepten ötürü, yukarıdaki nedenler, sigarayı bıraktırmaktan ziyade, en fazla sigaraya ara verdirtir.
peki sigara bırakılmayacak bir pislik mi? '' tabii ki hayır.''
sigarayı bırakamayan insanların bir çoğu iradesiz olduğunu düşünmektedir. çünkü içmediği zaman gerçektende kendisini zavallı biri gibi baş ağrılarıyla, sıkıntıyla, stresle boğuşurken görür. bu sebepten dolayı da, her sigara yaktığında bu hislerden biraz olsun kurtulduğunu düşünür*. oysa sigara içen kişi sigarayı zihnine kayıt yaparken, efkara, strese, sıkıntıya iyi gelen bir icat olarak kaydettiğinden, sigara ona bir güzellik, bir ilaç gibi gelmektedir. oysa bir çok zaman neden içtiğimizi bile bilmeden yakarız sigaramızı *.
irademiz, zihnimize yani ruhumuza sigaranın zararlı bir şey olmasının yanında, bizim bazı sıkıntılarımızın, bazı mutluluklarımızın paylaşımını veya hislerini doruk noktasına çıkardığını söylemiştir bilinç altımıza *, taa en başında.
lafı fazla uzatmayacağım, sigara irade ile bırakılmaz. sigarayı gerçekten bırakmak istiyorsan, ruhunla konuşman lazım. irade ruhu yönlendirebilir, ama ruh her zaman kazanan taraftır iradeye karşı.
ruhumuzun sigaraya bakış açısını değiştirerek, eski sigarasız güzel kişiliğinizdeki ruh halinizi bulduğunuz an, sigarayı bırakmışsınız demektir.
fosur fosur içerken keyifle bazen de söverek, birden zatürre olmak ve mecburen " seve seve" bırakmak.."iyileşince dahi içenin a.q" diye efelenilse de zamanla değişir şartlar ve konjüktür (!), bünye kaldığı yerden devam eder, ta ki bir sonraki faciaya kadar.