aslında sigara içenler iradesine hakim değildir yoksa sigara bağımlılık yapmıyor. isterseniz bırakabilirsiniz beyler.
adriana lima gelcek sana vericem ama sigarayı bırakacaksın deseler kırk yıllık bağımlı bile bırakır. demek ki neymiş sadece bağlanacak daha iyi şeyler bulmak gerekiyor. irade beyler irade.
teori; adriana lima vericem derse neler olabilir?
1) Fani dünya adriana lima belki yarın belki yarından da yakın bir zaan da ölebilir. ve ben üzüntüden başlarım sigaraya.
2) eğer verecekse ve ben evliysem karımı aldatmış olurum. zira zina ya girer ki seneye kadar şeriat yürürlükte olur ve çükümü keserler.
3)Hadi tam verme anında bilumum doğal afet kalp krizi vs. olursa ve adriana ölürse gözünün önünde "nefes alsın yeter" kanunu yok olur nefes alan bir canlı yok karşında
4) hadi diyelim verme anına 10 dk var müthiş bir heyecan o heyecanı bastırmak için bir sigara yakman gerek ve verme işlemi gerçekleşemez.
5)verecemlan ciddiyim derse hatun; nasıl gidecem yanına bir paket sigara 7 tl amerika uçak bileti 4.000 tl olsa yani benim yaklaşık 571 gün sigara içmemem ve o parayı çıkarmam lazım bu sadece gidiş bileti peki geliş için benim orada birilerine vermem lazım e bizde de adriana lima karizması ve güzelliği yok.
6) şimdi efendim ben evimde osbir çeken adamım adrianayı düşünürüm imkanlarım var dersen sorun yok. ama iddalıyım bırakırım diyorsan önüne serilen imkanlar artar (bu ilgisiz oldu).
8) bu maddeler her şekil ve her kılıfa göre değiştirilir. hayal et adriana lima yanında. hayal et özgür bir ülke. hayal et sadece yaparsın. hayal et sigarayı bırakırsın ve sadece kendine inan.
Not: romantik komedi filmi gibi son cümle de çaktım ana mesajı.
sigara bağımlılığı yoktur.nikotinin bağımlılığı vardır.onu bırakmak içinde binbir türlü hikayeler anlatır anlatır dururlar.hepsi palavra ama iş beyinde iradede biter aslı budur dağılın.
ayrıca adriana lima kim de sigarayı bırakcam o değil kardasıhanı yanında ver içmezlerse sikmem amk.irade buna derler hadi bakalım.getirde sikmiyimde gör.
fiziksel değil daha çok psikolojik bağımlılık yapar. 1 hafta sigara içmezsen fiziksel bağımlılık biter. Ama psikolojik bağımlılık yıllarca sürebilir. Bu yüzden sigarayı bırakan insanlarda vücut sigaraya karşı bir ihtiyaç hissetmezken, psikololojik olarak genelde olumsuz bir olaydan vya stresli bir dönemden sonra tekrardan sigaraya başlanır. Bazen de psikolojik olarak sigarayı hatırlatan bir olaydan sonra, örneğin yemek sonrası, kahve içerken vs kişiden kişiye değişir, kişi bir anda gelen sigara isteğiyle yakar tekrardan.
Yani sözün özü; adriana lima sigarayı bıraktırır ama 1 yıl içinde tekrar başlarsın. Ya olaydan hemen sonra, ya da günler sonra vay be o nasıl bi gündü diye düşünürken elinde tüttürdüğün sigarayı farkederekten...
sigara bırakmak insanın kendi içinden gelmesiyle sağlanır.
mesela ben istesem maksimum 1 yılda bırakırım. önce paketi azaltırsın günde yarım paket. 5 ay böyle içsen. sonra 5 ay günde çeyrek paket. sonra 2 ay günde 1 tane. sonra 1 aylığına bırakabilirsin bence.
iradeli insan söylemidir. bağımlılar ise zaten iradesizlerdir. en güzel örneğide şudur; dışarda arkadaşlarla takılıp yemek yedikten sonra yakılan bi keyif sigarası. fakat evde yemek yedikten sonra gelmeyen sigara içme isteği.
lisede yalnız kalmamak için içen arkadaşlarla beraber bende içiyordum. lise 3 den bitene kadar 2 yıl okul günlerinde falan arkadaşları kırmamak için içiyordum. lise bittikten sonra içme isteği falan gelmedi bazı şeyler kafada bitiyor illa bunu içmeliyim diye şartlandırırsan kendini içersin. şu an sigaradan nefret ediyorum.