uzun vadede bu yasağın işletmelere hiç bir zararı dokunmayacaktır. ortada imtiyaz sahibi hiç bir mekan veya işletme bulunmamaktadır. çünkü yasak tüm işletmeleredir, belirli işletmelere değil.
ben oraya gitmem, buraya gitmem kaybeden de işletme sahipleri olur diyenler zamanla bu yasağa da alışacak ve gerek sıcağın pişirici etkisine, gerekse soğuğun dondurucu etkisine seve seve alışıp, bu mereti açık havada tüttüreceklerdir.
uygulanmaya başladığı an, cafede barda her neredeyse artık sigara içmeye dışarı çıkıldığında sigara içmeyen birisi dışardaki masaya oturuyorsa ve yer yoksa birader sen kalk içerisi temiz havalı diyerekten milletin dürtüleceği yasaktır.
en azından ben böyle yapmayı düşünüyorum. doğru mu yanlış mı bilemem. yasak ise olumlu da olumsuz da. Ha bundan sonra bir kafeye bara gidip oturur muyum?
oturmam.
e sigara içmeyen arkadaşlarım da oturmaz haliyle ( nasıl sigara içmeyen arkadaşlarım benim sigara içmeme katlanarak yanımda oturuyorsa ben olmayınca da kafede, barda oturacak halleri yok ya)
olan işletmecilere olur. kış vakti yarıdan fazla işlerini kaybederler yaz vakti de millet sıcağın alnında dışarıda sigara içmeyeceği için yine aynı hesap (bahçesi olmayan mekanlar) baharda da o kadar olmasa da kaybederler.
Tayyip de alkol alıp karıyla kızla oturan kafirleri engellemiş olur. Ha gerçi tayyip aklına göre Alkol almadan da karıyla kızla oturunca kafir oluyorsun ya neyse.
ek: Cafe ne anasını satayım Cafer gibi olmuş, Kafe o Kafe.
kapalı alanları anladık da açık havada, üzerindeki tente açıkken içeceksin güneş gelince tenteyi kapatacaksın sigara yasak olacak. hadi len. ceza yasalarını bu sertlikte uygulasanız memleketteki bir çok sorunu hallederdiniz. içerim, karışanın da canını sıkarım. içmeyenden daha çok vergi ödüyorum lan ben.
saçma mı güzel mi içmediğim için bilmediğim yasaktır. fakat bu ülkede 30 milyon içici var partisini kursalar iktidar olurlar ve bu yasağa bi güzel çözüm bulurlar.
19 temmuz 2009'da ülkemizde de başlayacak, kapalı alanlarda sigara içme yasağıdır. her ne kadar yazın yasaklansa da etkisinin kışın hissedileceği kesindir.
Sigaranın kapalı alanlarda sınırlandırılması ile birlikte tütün tüketiminde yüzde 10 azalma, bunun, yılda yaklaşık 2 milyar TL'lik tasarruf anlamına gelmesi...
kurallar yıkılmak içindir. ee bu da bir kural. bir kıraathanede böyle bir yasak ne kadar dayanabilir ki? kim gider o yerlere ondan sonra. yazık değilmi bu insanlar. *
günde ortalama 40 adet sigara içen biri olarak, saçma bulduğum yasak.
tabiki saçma bulursun seslerini duyar gibiyim. ama öyle değil işte.
şahsım adına sigaraya okul çağında ve sonrasında bukadar kolay ulaşamasaydım, eminim sigara içmezdim. oysa ki köşedeki bakkaldan harçlığımla alabiliyordum daha lisedeyken.
bence yasaklayacaklarına paketini 50 tl yapsınlar. 5 yıl sonra en zenginler başta olmak üzere, bir allahın kulu sigara içmez. ne yasak kalır memleketimde ne hastalık.
akp'ye oy vermemem için en makul sebep. hem ötv indirimi yüzünden devletin zararını sigara içene yükle, hem dünyanın vergisini al, hemde sigaraya yasak koy. birde benden oy bekle.
sadece ortam hazırlamadır. yarın bir gün taksilere, lokantalara, kahvehanelere, barlara ruhsatla sigara içilmesi izni gelir, birileri para kazanırsa hiç şaşmayın. şaşırmayız zaten. ne gelirse alıyoruz cuppada.
"kapalı alanlarda uygulanan sigara içme yasağı"dır. yasakçı zihniyetin ürünüdür. %47 demokrasisinin, demokrasi anlayışına paralel uygulamadır. bunun yerine "sigara içilebilen-içilemeyen yerler" ayrımı yapılması daha doğru olur. sigara içmeyenlerin hakkı gözetilirken sigara içenler görmezden gelinmektedir. oysaki tamamen sigara içilebilen, özel ruhsatlı mekanlara izin verilebileceği gibi, daha önceden sigara içilmeyen bölümler uygulamasında olduğu gibi aynı mekanda sigara içilebilmesine olanak tanınan, izole edilmiş ayrı bölümler oluşturulmasına izin verilebilir. demokrasiyi, özgürlükleri ve eşitliği diline pelesenk etmiş bir hükümetten beklenen uygulama aslında budur.
anadolu insanının biraraya geldiği ve okey masasında devlet kurup devlet yıkmada dahil değişik stratejiler üretme mekanizması olan kahvahanelerinin içini boşaltma girişimi.