birbiriyle alakalıdır. nasıl sigara içmeyene saygı duyuluyorsa, sigara içene de saygı duyulmalıdır. dolayısıyla bu bireysel bir tercihtir ve demokrasi bunu gerektirir.
birbiriyle alakası olmayan iki kelimedir. sigara içen kişinin zaten kendisine saygı duyup duymadığı tartışılırken başkalarına saygı duyma ya da duymama gayreti boşadır. *
1-kesinlikle büyük kişinin yanında ve görüş alanında içilmez. küçük kişi yakalanırsa başı belaya girebilir. dayak yiyebilir, azar işitebilir. çok canı sıkılabilir.
2-büyük kişinin görüş alanı içerisinde içilebilir ama yanında (karşılıklı) içilemez. (büyük kişi içenin içtiğini bilir ama birşey demez)
3-büyük kişinin görüş alanı içerisinde içilir. karşılıklı içilmez ama örneğin odaya girdiğinde sigara kül tablasına bırakılırsa problem olmaz. o an hafiften gergin anlar yaşanır. biri odayı terkedince gerginlik geçer. küçük kişi iç sesi bu anlarda genelde şöyle der "hay amk yea"...
4-3. maddeye ek olarak büyük kişi küçük kişiden sigara bile ister zaman zaman. ancak halâ karşılıklı içilmez.
5-büyük kişinin küçük kişiye saygısı-sevgisinden dolayı küçük kişinin yanında veya görüş alanında içilmez. çocuk-ebeveyn. (bkz: kötü örnek olmak)