sigara içmediği halde sigarayla ilgili yorum yapmalarıdır. genelde hangi sigaranın daha iyi olduğu konusunda akıl vermeleri. yok şu sigara hafif yok şu ağır sigara vb. şeyler.
devlet tarafından da meşrulaştırılmış durumdur. tek tip tebaya ulasmaktan ote icen/içmeyen degil yukardan iyi ve kotuyu bildirene biat eden ve etmeyendir. mekanlarda ve sokakta sigara icme hakkina tecavuz de boylelikle mesrulasiyor ayrica destekleniyor. saygı zaten anlamsız kalıyor. diger taraftan cay icmeyenin icene ustunlugu olmadigi gibi icmeyenin kendini ustun gormesi, saygisizligi da baska konulardaki komlekslerinin gostergesidir.
gayet dogaldir. O keyfi icin sigara icecek diye ben onun cikardigi pis havayi solumak zorunda degilim. Kimse degil. Cektigin duman icinde kalsa ic kardesim banane ama onu daha da kirli bir halde etrafa yayiyorsan, bana zarar veriyorsan elbette tepkimi koyarim. Ayrica o icen cok sevdigim bir insansa burnundan da fitil fitil getiririm. Cünkü onun cigeri benim cigerimdir. Icmesindir. Sefkatten kaynaklanir bu koruma istegi, sevgi belirtisidir. Ayrica sigaranin maddi zarari da hic de azimsanacak boyutlarda degildir.
olması gerekendir. çünkü sigara içen yalnızca kendine zarar vermez. o sigara dumanı çevredeki bütün insanları zehirler ve pasif içicilik, aktif içiciliğe göre daha zararlıdır.
sigara içen yalnızca kendine zarar verecekse ölsün banane derim. ama bize zarar veriyorsa yanımda içilmesini istemem, saygı da duymam.
sürekli sigaranın zararlarını içene gösterip durarak sanki içenin gerizekalı olup bunu bilmiyormuş gibi davrananların karşısındaki kişinin özgür hareket etmesine saygısızlıkta bulunmasıdır.
(bkz: sigara içme özgürlüğü)