Sürekli çabalayıp, bırakamama eylemidir. Her paket çöpe atılır, nikotin krizi geldiğinde çöp karıştırılacak kıvama gelinir. Sonrasında da doğru markete.
Her gece bırakılır, her sabah yeniden başlanır. Gel de delirme!
müriyd ve kuddüs zikirlerini yarımşar saat altı ay çekin, sonunda sigara kokusuna bile dayanamaz hale geldiğinize tanıklık edin. kaynak ahmed hulusi. evet bizzat denedim ve sistem çalışıyor.(bkz: http://vimeo.com/12459055)bu video da ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
sigara ile çok meşgul olan birisi için zor bir çaba. klişeye girerek bu işin beyin ile ilgili olduğunu söylemekten gurur duyarım. bayanlar baylar, bulunduğunuz şehirdeki sigara bıraktıran aile hekimini bulun yazdığı ilacı eksiksiz kullanın.
10. ya da 15. gün sigarayı otomatikman azalttığınızı göreceksiniz ve zamanla ona olan bağımlılığınız bitecek. bana güvenin lan.
bazıları ne kadar çabalarsa çabalasın, iradesi zayıf olduğu için bırakamaz. Bu durumda zararı minimize etmek, içilen sigara sayısını azaltmak lazım. Günde 20 dal sigara içiyorsanız, 18'e, 18'den 16'ya, 16'dan 15'e gibi her yemekten sonra bir, toplamda 3 dal olana kadar azaltın.
Bir de bazı hareketler sigara ile özdeşleşmiştir. Mesela bazıları kahve/çay molasında sigara alıp dışarı çıkar. Yani kahve içince sigara da yanında otomatikmen yanar. Dolayısıyla sigarayı bırakmak istiyorsanız, en azından bir süre bu kahve içmeyi de bırakmanız lazım.
Bırakmak için çabaladıkça daha çok kendine bağlar.Bu son dersin olmaz sigara bırakma hattını dahi ararsın.tam bıraktım harbi derken kız kardeşinin hastaneye yatırılmasıyla tekrar başlarsın.sevdiğinden ayrılırsın başlarsın,kavga olur, sıkıntı olur, dert olur, acı olur, keder olur, ölüm olur tekrar başlarsın.Ama ne yaparsan yap başladıysan öyle kolay kolay bırakamazsın.. sabır işidir çünkü.