entrylere belli mesajlar gizlemektir. bunun icin degisik yontemler mevcuttur. en bilineni, mesaji her kelimenin belli harflerine saklamaktir.
bu sekilde mossad eksi sozluk'te calismaktadir ornegin. isteri nan in, isteri nanmay in.
yolda bir arkadası beklerken * birine benzetmiş olucak bir bayan yanıma dogru gelmeye başladı * . Once birine benzetti sandım * tam bişi sorucakken * birden çapkın bir rüzgar bayanın etegini havalandırdı * cok ani oldugu için bir an panikledim. * hemen etegi indirmesine yardımcı olmak istedim * bayan bir anda cıglık atarak panikledi ve * reflex olarak hemen elimi itekledi. *. eminim beni yanlış anladı. * hal bu ki ben sadece yardım etmek istemiştim.* terbiyesiz deyi bagırıp oradan uzaklaştı. *
mossad'dan ziyade yazarların sözlüğün arka sokaklarında, yani mesajlaşırken münakaşa etmeleri, bunun akabinde birbirlerine başlık altında laf sokma çabalarıdır. konu bundan ibarettir.
altıncı nesil yazarların * imla hatalarıyla dolu entry'lerinin örnek gösterilebileceği eylemdir. belki de gizli bir yazışma şekli keşfetmiş olan yeni neslin sık sık kullandığı yöntem olabilir şifreli entry girmek. örneğin bu başlığın altına şöyle bir entry giren ortalama bir nesildaşım eminim ki alay konusu olacaktır :
" burda söylenmek istenen şudur: muhattap olduğun kişiye kolayca ibne deyip dikkat çekmemek tir." bu entry'yi düşünürsek hem başlıkla alakalı sayılır hem de gayet saçma olmuş, dalga geçilebilir. amma ve lakin, genel şifreleme tekniklerinde kullanılan "anahtar" diye tabir edilen kodla deşifre edildiğinde burdan çok güzel bir mana çıkabilmektedir. tabi anahtarı sadece mesajı öğrenmesini istediğimiz kişiye vermemiz gerekir...