Savaşı alayımızdan iyi biliyormuş sanki ares mübarek...klask kürtçü olup "ben farklılıklara karşıyım aslında ya" şeklinde kıvıran basit bi troll. Almayın ciddiye.
ne kürttür ne yobazdır, uzaktan kürt akrabası bile yoktur. yobazlığa gelince deist bir insan ne kadar yobazsa o kadar yobazdır. fakat kültürlüdür, insanlığın en üst öğretisi olan aydınlanma geleneği ve humanizme inanır. kafatasçı, militarist aşağı beyinlerden nefret eder. tez zamanda layıklarını bulup harcanmalarını ister, böylelikle acelesi olan insan uygarlığının önündeki süprüntülerin temizlenmesini niyaz eder. hadi şimdi kendi denginiz olanlara laf çakmaya çalışın, kuru kalabalıklar sizi...
kürt değilmiş ve deistmiş. bir de başımıza bu neo-kürtçü "kürt değilim ama kürtlere hakkı verilmeli türkler ırkçıı" diye ağlayan tipler çıktı. bir de deistmiş külliyen traş. bi kere deist olan adam tanrıya inanır din kavramına karşıdır dolayısı ile de saldırmak için kemalist, atatürkçü insanları değil, şu an tepede bulunan yobaz güruhu hedef alır. aklı sıra algı yaratıyor işte. ayrıca merak ediyorum acaba bugüne kadar hangi kemalist savaş çığırtkanlığı yapmış? eğer vatanın bölünmesini istememek savaş çığırtkanlığı olarak algılanıyor ise de burada hata bizde de ğil algısında sorun olanlardadır. askerlik de yapmamıştır bu.
ağzını toplaması konusunda kendisini ilk ve son defa uyardığım yazardır. ayrıca algı yaratma kavramı bizim değil sizin işinizdir.inandığın görüşleri insanlara hakaret etmeden, muasır medeniyetler seviyesine gelmiş bir insan olarak dile getireceksin, öyle insanların zihniyetini bilmeden etmeden atmayacaksın. o zaman gel anlat derdini dinleyelim.
hermann hesse'nin en ünlü romanlarından biridir. doğu felsefesini özellikle budizm'in ele alındığı kitapta kitabın baş kahramanı siddhartha'nın hayatın esas amacını aramasını konu edinir. siddhartha yolculuğuna çocukluk arkadaşıyla başlar. bir süre sonra arkadaşıyla yolları ayrılır ve buddha ile karşılaşır budda ona budizm'in yapısını ve felsefi içeriğini açıklar. kitabın sonunda kahramanımız budizm ile aradığını bulur. hermann hesse'in diğer ünlü romanları: demian, çarklar arasında, boncuk oyunu'dur. yazar kitaplarında ağırlıklı olarak doğu felsefesinden bahseder. alman yazar 1946'da nobel edebiyat ödülünü almıştır.