dorset perception isimli şarkılarıyla insanı tripler arası yolculuğa çıkaran, kafayı pervane moduna sokup promil seviyesini tavan yaptıran arıza bir grup.
tribe girmenize yardımcı olarak bir etmen olmasa bile dinlerken kafanızı yükseltebilecek müzik yapan elektronik, şamanik falan bir grup. uzun şarkılar yapmaktan haz alırlar ayrıca şöyle bir albümleri vardır ki dinlenesidir:
raja ram ve simon posford ikilisinden oluşan psybient , psychill grubu. mistik aleme fena halde kafayı taktıklar konserlerinden anlaşılabilir. ilgimi çeken bir diğer ayrıntı ise raja ram ın 1941 doğumlu olması yani bildiğin dede gerçek hayatta da torunları varmış kendisinin de bu kadar enerji nerden gelmekte o yaşta bilmem. grubun around the world in a tea daze adlı parçası antalyada düzenlenen solar eclipse de tam tutulma anında çalınmış ve katılımcılara kafaları yedirmiştir kanımca. http://www.dailymotion.co...se-festival-turkey_people
Hasan Sabbah'ın yalancı cennetinde o zamanlar bu grup olsaydı ve ekipmanları tam olsaydı o cennetin krallığı hala sürüyor olur ve insanlar hala cennette hissini alırdı. Öyle Psychedelic etkisi vardır.
bi tanrı varsa o hala yeryüzünde, eğer bi tanrı ve elçisi varsa o da olsa olsa simon posford olur. siz müzik yapmayı iyi bilirsiniz. ve karşınızda sıcak sıcak Museum Of Consciousness. açın ve ibadete başlayın.
son albümden klas bi hareket; the aquatic garden..
raja ram gibi bir büyük ustayı bünyesinde bulunduran, brain in a fishtank olsun, divine moments of truth olsun, around the world in a tea daze ya da no turn unstoned olsun insanda eğer halüsinatif madde kullanımı da varsa farklı boyutların kapılarını açan grup.
yaptığı müzik başlı başına bir tür olan, tales of the inexpressible gibi müthiş bir albüme imza atmış -kaldı ki her albümleri harikadır-, hele ki kafanız da biraz güzelse aklınızı yerinden çıkartacak kadar psychedelic efsanevi bir duo.
Türünün tek örneği olan elektronik müzik grubu. Daha çok psybient ya da psychill tarzına dahil edilseler de, aslında müziklerinde birçok türden öğeyi barındırırlar. Bunun sebebi, doğuya özgü etnik sesleri, batının güncel synthesizer tabanlı saykedelik müziği ile birleştirmiş olmalarıdır. Akustik sesleri, elektronik seslerle başarılı bir şekilde müziklerinde işlerler. Bu sayede, elektronik müziğe alışık olmayan birçok müzik severi de kendilerine çekmişlerdir.
Grubun isminin bir anlamı yoktur. Bir parti esnasında Raja Ram'e nasıl hissettiğini sorduklarında "Shpongle'laşmış hissediyorum." diye cevap vermesinden geldiği söylenir.
Grup, başka birçok projede de yer alan (Hallucinogen, 1200 Micrograms, Younger Brother), ayrıca plak şirketi sahibi olan, biri 1971, diğeri 1941 doğumlu iki ana elemandan oluşmaktadır. Simon Posford (Twisted Records), genelde synthesizer, gitar, vurmalılar ile ilgilenirken, Raja Ram (TIP Records) üflemeli enstrümanların partisyonlarını hazırlar. ilk albümlerinden beri psychedelic trance piyasasında birçok grubu etkilemişler, birçok şarkıya ilham vermişlerdir. (Shiva Space Technology'nin Kumharas toplama albümündeki, Infected Mushroom ve Jörg Kessler ortak yapımı "The Messenger" isimli şarkı Shpongle'a adanmıştır.)
Şarkı sözleri genelde Bilinçaltı, saykedelik kültür, Terence McKenna, şamanizm gibi temaları içerir. Fakat şarkılarında genelde söz yoktur. Konsept olarak Terence McKenna'nın "Görünmez manzaralar" isimli kitabını konu alan üçüncü albümlerinden sonra projenin bittiğini söyleseler de 2008'de stüdyoya girmiş ve 2009'un başlarında "Ineffable Mysteries From Shpongleland" albümünü çıkaracaklarını ilan etmişlerdir. Albüm 2009'un ekim ayının ortalarında internete sızmış, kasım ayında ise resmi olarak yayınlanmıştır.
Ayrıca 10-13 Eylül tarihleri arası Freaks in Love festivalinde dinleme fırsatınız bulunmaktadır.
müzikal değeri olmayan kalitesiz oluşum. baymış oryantalist intro'ların ardından zatturu zutturulu trance'a bağlayan infected mushroom muadili rezalet müzikler yapan grup. bunu beğenen türk goa'cılarla, apaçi style güruhu arasında pek bi fark yok. beyinsizce kafa yaşamak konusunda aynılar.
yani ne bir prodigy'nin trance'ına ya da ne biliyim cafe del mar'ın oryantalistleğine filan yaklaşabilecek kalitede değiller.