shp kurucusu erdal inönüne düşünüyordu acaba bu konuda?
bakın bu shp'nin parti programından bir paragraf:
SHP programında partinin bireye ilişkin amaçları özgürlük ve eşitlik olarak belirlenip emeğin en yüce değer sayıldığı vurgulanıyordu. Programa göre SHP'nin topluma ilişkin amaçları demokratikleşme, bağımsızlık ve üreticilikti. Bu amaçlara ulaşmakta izlenecek altı ilke, Ekim 1981'de Millî Güvenlik Konseyi (MGK) kararıyla öteki partilerle birlikte feshedilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ilkelerini belirten Altı Ok ile çakışıyordu: Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik.
Yargıda yaptıkları gibi mezhepçi bir kadrolaşma halini alması için uzun uğraşlar vermeleri sonucunda CHP'nin de SHP'leşmesini sağlamışlardır.
Kurultayda yaptığı haksızlıklar ve hak ihlalleri ortaya çıkacağı için ulu önder atatürk'ümüzün izlerine sahip çıkmaya çalışan isa gök'ü dövdürüp susturan, atatürkçü bir partiden atatürk'ün izlerini silerek ülke yönetme isteği olan bir adamın Partisinden söz ediyoruz artık ne yazık ki.
90 ların başından beri çok farklı değil bunlar. Türk siyaseti nereye şekilleniyor ise yeni siyasi oluşumlar o tandansla kurulur, olanlar da oraya evrilir. O yüzden karşıt görüş benzer görüş her siyasi parti zaman zaman gerek aynı çizgide, gerek de taban tabana zıt olabilir.