değişik sonuçlara mahal verebilir. ayrıca bu tuşa biraz basılı tutunca yapışkan tuş modu aktif hale geçiyor. bu da tehlikelidir, dikkat edilmesi önlem alınması gereken bir hadisedir. konumuza dönelim, shift tuşunu tanımlayacak olursak klavyenin her iki yamacına doğru uzanan ve üzerinde bilgisayarın monitörünü gösteren ok işaretleri bulunan tuşlardır. üzerlerindeki ok işaretlerinin neden monitörü gösterdiğini sormayın henüz ben de anlayamadım. tuşumuzun işlevlerine değinelim biraz da gelin benimle bir sonraki paragrafa.
işlevleri şu şekilde sıralanabilir, birincisi geçici bir capslock tuşu özelliğindedir. ikincisiyse kimi tuşların(harflerin üzerinde bulunan rakamların üsütündeki karakterler mesela) ikinci kullanımlarını gösterirler bize. başka bir kullanım alanıysa, örneğin msn de ileti yazarken, yazdığımız paragrafı karşı tarafa göndermeden alt satıra geçmek için kullanılmasıdır. önce shift e sonra da enter a basınız.
tuşumuzun basılı kalması durumuna tekrar döneceğim izninizle. hadi üçü bırakıp dördüncü paragrafa geçelim.
tuşumuz basılı kaldığında üçüncü paragrafta anlattığımız işlevleri tam olarak yerine getiremeyiz. örneğin msn de ileti yazarken enter a bassanız da gitmez karşıya, akıllıca bir hareket yapıp fareyle gönder butonuna bassanız bile gitmez, shift basılı kalmıştır çünkü. çaresiyse gidip soğuyk bir su içmektir.
üçüncü paragraf biraz kısa olmuş şimdi fark ettim de, onu da paragraftan sayarsanız, ki ben saymanız taraftarıyım beşinci satırımdan sesleniyorum size şu an. euro08 maçlarını ihmal etmeyin, bol bol su için sıcak havalarda. ve en önemlisiyse, klavyenize dikkat edin. arada sırada da olsa içine düşen kılları temizleyiniz.