gri dökme demirden elde edilir. 1400 derece sıcaklıktaki sıvı içine magnezyum ilavesi yapılır, sanayiide buna aşılama denir. ama bu olmazsa ne olur? şu olur ki, grafitler küreselleşmez.
grafitlerin küreselleşmesi önemlidir, anafaz içindeki küresel yapı akışkandır. son yıllarda östemperlenmiş küresel grafitli dökme demir üretimi acayip artmıştır.
ayrıca magnezyum, karbürleştirici olduğundan magnezyum karbür bileşiği oluşumunu engellemek için yapıya fe-si alaşımı katılır. fe-si aynı zamanda grafitleşmeyi teşvik eder.
unutmamak lazımdır ki, yapıya katılan magnezyum, oksijen ve kükürt ile tepkimeye girer. sıvı sıcaklığı en fazla 1450 derece, en az 1300 derece olmalıdır. 1450 nin üstüne çıkarsa magnezyum yanar, altına indiği anda da, grafitler lamel haline geçer, küresellik falan kalmaz.
kırılgan yapıdaki çeliğin * tokluğunu arttırma amacıyla erimiş haldeyken potaya magnezyum ilavesi yapılır veya ayrı bir potada magnezyum yada seryum * eklenmek suretiyle küresel grafitli dökme demir elde etme işlemi.
avrupa birliği kalite döküman kodu en 1563 tür. pik döküme göre en büyük avantajı sünekliği ve çekme testlerinde çeliğe yakın özellikleridir, çeliğe göre en büyük handikapı kaynak edilememesidir. döküm teknikleri açısından çeliğe göre en büyük avantajı ise katılaşma esnasında izlediği karmaşık karekteristiği çözebilirseniz kompleks şekilli parçaları sağlam şekilde elde edebilirsiniz.
Avrupa Birliği ülkelerinde dökümhaneler çevre kirliliğine neden olduğu için kapatılıyor, türkiye lojistik üstünlüğüyle avrupa'nın döküm üssü olacak yakında,
sfero döküm firmaları hakkında detaylı bilgi için http://www.sferodokum.net
Avrupa Birliği ülkelerinde dökümhaneler çevre kirliliğine neden olduğu için kapatılıyor, türkiye lojistik üstünlüğüyle avrupa'nın döküm üssü olacak yakında,