"diktatör" diye anılmaktan iyidir...
seçimlerle iş başına gelen ama sonrasında "diktatör" diye adlandırdığımız tarihsel kişilikler vardır. türkiye örneğinde, daha öngörülü olanların yıllar geçmesini beklemeden şimdiden yaptığı adlandırmalar/tespitler çok da anlamsız değildir. kimse diktatörlük kuruyorum, diyerek başa gelmez. gelir başa, başa gelen çekilir sonra. iktidardakiler iştahlıysa çok, coştukça coşar. şimdiki siyasal yapılanmamız muktedirliğin gücünden ağzı sulanma örneği vermektedir. tarihimiz de farklı versiyonları ile bu örneklerle doludur.
edit: başlık zamanında "dikdatör" kelimesi ileydi. bu nedenle ilk cümleden yapılan espri güme gitti düzeltilince.
seçimler normal süresinde yapıldığı sürece ancak iftira olarak nitelenebilecek söylem. yarın öbür gün ben seçimleri kaldırdım derse ben de sizinle birlikte dikdatör diye bağırırım, ama halk onu seçtiği sürece de o dikdatör değil seçimle, halkın tercihi ile işbaşına gelmiş başbakandır.
mantıksızlıktır. hitler örneği veren zeki arkadaşlarımız mevcuttur. hitler seçimle geldi, doğrudur. ancak, hitler kendisi geldikten sonra 4 tane seçim yapmadı. dikta'nın ne olduğunu bilmeden dikta olduğunu iddia etmek gülünecek bir durumdur. başka bir şey yapmaya gerek yoktur.
ben mi yanlış hatırlıyorum, 12 haziranda seçim yapılmasının önünde bir engel var mı, bakın adaylar partilere başvurularını bitirmek üzere, hala hitler seçimle gelmiş diyen antikalar var başlıkta. hitler de olmasa örnek verecek adamları yok. dostum 12 haziranda seçim var, bak sen bilmiyosun galiba hatırlatıyorum, dikdatörü indirmek için şansın var, git oyunu kullan, yarın öbür gün ak parti yarı yarıya oy kaybedip iktidardan gidince de arkadan alay etmeyi bilirsin, diktadör adam iktidardan gider mi, yani size her yol ankara, öyle de saldırıyosunuz böyle de saldırıyosunuz. haa bazı ulusalcıların koyduğu sınırın üstünde fazla oy alırsa bi parti hemen dikdatör ilan edilir, eski gazetelere baktım da, özal için de aynı şeyi söylemişler, söyleyenler şimdikilerle aynı kafadan, oysa şu an anap diye bi parti bile kalmadı, ne dikdatörmüş arkadaş.
eleştirilere tahammülü olmayan, kendisine destek ve oy vermeyen vatandaşlarını vatandaş yerine koymayan, partililerinin seçilmediği illere hizmeti zul gören başbakana çok görülmemelidir.
cumhuriyet rejimiyle yönetilen bir ülkede, bir başbakan ancak bu kadar dikdatörvari eylemler içine girebilir.
rejimi revize etme amacını da gizlemediğine göre söyleyene değil, söyletene bakmak gerekir.
seçim paravanı diktatörlüğü engellememektedir. evet artık paravandır seçim. içinden çıkan oyun sayınına değil, sunulana inanmak zorunda bırakıldığımız bir diktatörlük.
seçme erkinin anlamı ve gücü, seçilme de esas olan kriterler ve bu erke sahip olan kişilerin sosyo analizi yapıldığında ortaya çıkabilecek sonuçların diktatörlüğü andırmasıdır.
2 seçim dönemidir yaşamakta olduğumuz durumdan ortaya çıkan çıkarımlarımızdır.