sezen aksunun müslüm gürsesten daha arabesk olması

entry6 galeri0
    1.
  1. arabesk denen müzik kültürünün barındırdığı en büyük mantık hatasıdır. 80'li yıllarda ülkemiz müzik sektörünü etkisi altına alan arabesk müziğe, pek çok hafif müzik sanatçısı karşı koyamamıştı hatırlarsanız. nilüfer, zerrin özer, yeliz gibi hafif müzik sanatçıları, ticari kaygı nedeniyle arabeske göz kırpmışlar ve daha ağır albümler yayınlamışlardı. ancak 80'lerde hafif müzik adı altında bizlere yutturulmaya çalışan sezen aksu şarkıları, sözünü ettiğimiz arabesk müzikten çok daha arabeskti. 'sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun, beraber olamayız benim gibi biliyorsun' ile başlayan bu süreç, 'işte biz o gün tükeneceğiz', 'gitme dur ne olursun, gitme kal yalan söyledim', 'seni sevdiğimi unut sevişmelerimiz yalan', 'bırak beni yeter aldattığın yeter bırak beni' gibi şarkılarla devam etmiştir. ve bu şarkıları dinlerken şurasından bir parça kopmayan adamın kalbinden şüphe edilir. damarın kralı burda arkadaş.
    1 ...
  2. 2.
  3. arabesk dinliyor olabilme ihtimalini bile kendine yediremeyen, sezen aksu dinlediğinde kendini müzikten anlıyor biri zanneden zavallıların bir türlü kafalarının basmadığı gerçektir. sezen aksu her türe bulaşmıştır zira önemli olan sanat değil satıştır, paradır. bir şarkıda arabeskle milleti inletirken başka bir şarkısında güldürmeye çalışır sonuçta amaç müşteri kitlesini olabildiğince geniş tutmaktır ki bu 80'li 90'lı yılların tipik satış yöntemlerinden biriydi.
    1 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. daha arabesk diyemeyiz belki ama sezen aksu cidden oldukça arabesktir. gel gör ki bir o kadar popçudur, bir o kadar rakçıdır, bir o kadar cazcıdır vesaire...
    0 ...
  8. 6.
  9. daha arabesk midir tartışılır ama daha sazan olduğu tartışmasız.

    (bkz: iki cihanda lekeli olmak)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük