başlangıç tarihi : sezen aksunun referandumda evet oyu vereceğini açıklamasını takip eden ilk bir kaç saniye.
yarışmacılar : üst üste iki tane düzgün cümle kuramayan, ülkeyi sevmeyi bir partiye düşman olmakla eş deger tutan, mümkünse mizah zakası olmayan zibidiler.
jüri : üst üste iki tane düzgün cümle kuramayan, ülkeyi sevmeyi bir partiye düşman olmakla eş deger tutan, mümkünse mizah zakası olmayan zibidiler.
yarışma konusu : ülkesine şeriat getirmeyi planlayan, olmadı ülkenin bir kısmını kürtlere, bir kısmını ermenilere bir kısmını da uruguaylılara satmaya çalışan, o da olmazsa sırf gıcık olsun diye u2'yu konser için türkiyeye getiren hükümetin hazırladığı anayasa değişikliğine evet diyeceğini açıklayan sezen aksu'ya haddini bildirmek amaçlı en güzel hakaretin üretilmesi.
ödüller :
büyük ödül (bir adet artı oy ve bir kaç adet "hehehe iyi koymuşsun lafı topraaam. kib. bye" mesajı ) bu ödül sezen aksunun yandaşlığını en güzel vurgulayan ve sezen aksunun şarkılarını da itin götüne sokan yarışmacıya verilecek.
küçük ödül : (bir adet artı oy) sezen aksunun müziği ve yandaşlığı bırakmasını sağlayacak hakaret. (ayarı iyi olmalı, yandaşlığı bırakınca vatanını sevenlerin arasına katılmasın boşlukta kalıp. zaten vatan neyim sevmez o)
jüri özel ödülü : (ersen ve dadaşlar best of ile onuncu yıl marşı CD'si) tüm hakaretçilere verilecektir.
kendini bir bok sanan ve hakaret etmekten başka bir mekanizma bilmeyen tüm vatanseverlerin kalemine kuvvet.
not : kadın tutup da "hayır" diyeceğini açıklasaydı, yanlışlıkla sevecektik şarkılarını filan. hakaret ederken bu mutlulukla coşalım ve coşturalım.
sezen aksu'nun sanatını referandumda verdiği oya bağlayan insanlardır. geçmişteki 35 yılın hiçbir önemi yoktur. onunla gülmek, onunla ağlamak için siyasi yandaşlık gerekir.
not: hakkında daha önceden olumsuz haberlere yer veren vakit gazetesi bile sezen aksu'yu kendine yandaş yaptı ya yazıklar olsun.
sanat düşüncelerden bağımsız değerlendirilmelidir. herhangi bir konuda fanatizm'e karşıyım ben. buna siyasi fanatizm de dahil. sırf siyasi düşüncelerini savundukları için de sanatçıların sanatlarına tavır alınması doğru değil. buna başka bir örnek de "system of a down" grubunun siyasi görüşü. ermeni soykırımını savunuyorlar, türk milletini itin g*tüne sokuyorlar fakat yaptıkları müzik hoşuma gidiyor ve dinliyorum. bu düşüncelerini savunduğum anlamına gelmez.
1980li yılların başında "ordu tam da zamanında müdahale etti" diyen bir bünyenin dönekliğine yönelik yapılan hareketler gayet mantıklı bir zeminde durmaktadır. yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. benim için önemli olan katılmaktı.
Tarafını belli etmeyeni bertaraf(yok etmek) ederim diyen bir başbakanın tosuncuklarinin her nasılsa kurmayı becerdikleri iki cümleyle, var olduğunu iddia ettikleri yarış.
Başbakanın," hayır verenler darbecidir" dediği bir ülkenin halkının alayının bir yunus Emre, bir mevlana kadar hoşgörülü olmasını bekleyen utopik arkadaşların oturma organlarından uydurdukları da bir yariştir aynı zamanda.