öncelikle; sevgilinin sozlugu takip etmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak hafif sansürlü yazıyorum. bu yüzden entry'de zerre küfür, hakaret, sataşma, gönderme yoktur. sözlükteki kızlara selam edilmez.
ben de sevgiliyi evine bırakmanın süpper bir eylem olduğunu biliyorum tabii. özellikle sevgicek; nur yüzlü, bakmaya doyulamayan, onunla zamanın nasıl geçtiği anlaşılamayan özetle aşık olunan bir sevgiliyse hem akşam vakti sarkan eden olmasın hem de beraber biraz daha vakit geçirmiş oluruz düşünceleriyle evine bırakılır. adettir. hatta kuraldır.
(bkz: erkekliğin kitabı s.01 k.01)
iş bu düşünceyle yola çıkıldığında aynı türden ''kıza hesap ödetmeme'' (bkz: erkekliğin kitabı s.01 k.02) kuralı gereğince arabası olmazsa er kişinin yapacağı şey malümunuzdur.
1- bir taksiye el edilir
2- arka koltuğa binilir
3- selamunaleyküm denip kızın ev adresi yakınları belirtilir
(lakin bir sekteye uğrayabilir. bu durumda cepteki paranın taksi ücretini karşılaması konusunda tereddütler varsa yolculuk boyu hesap yapılır oldu ki taksimetre cepteki meblayla durumu eşitledi hemen ''sevkilim yürüyelim biraz'' bahanesiyle taksiden inilir, hesap sorun çıkarmazsa devam)
4- sevgilinin evine gelindiğinde taksiden inilir.
5- sevgiliyle öpüşülür vedalaşılır
6- sevgilinin evine girdiğinden emin olunur.
(para varsa)
7- tekrar taksiye binilip kendi evine doğru yol alınır.
(para yoksa)
7- sevgilinin evine girdiğinden emin olunduktan sonra birkaç dakika daha garanti olsun diye etraf kolaçan edilir.
8- sanki belli bir yere gidilmesi gerekliymiş gibi kararlı adımlarla sevgili mahalinden uzaklaşılır.
9- cepteki para yetiyorsa otobüse binilir, yetmiyorsa kararlı yürüyüş 250 km de olsa eve kadar devam eder.
insanın aklına binbir türlü şey geliyor. şimdi bu kızın evinin önüne gidiyoruz ya taksiyle; ben mi sevgilimi evine bırakmış oluyorum yoksa taksici mi benim sevgilimi evine bırakmış oluyor? yerim ulan o taksiciyi. sakıncalı bir durum.