aşkım, bitanem, hayatım, bebeğim, canım, cicim kuşum gibi içi boşalmış, anlamını yitirmiş sevgi sözcüklerini kullanmayı istememektir. üç günlük ilşki yaşayanların ağzında sakız olmuştur bu sözcükler.
en iyisimi sevgiliye adıyla hitap etmektir.
olabilirdir. yeri geldiğinde aşkım, bitanem de denir, ismiyle de hitap edilir sevgiliye.
bazen sevgilinin sadece adını söylemek bile mutluluk verir insana, o yüzden gereksiz sıfatlar kullanmayıp ismi ile hitap edilebilir sevdiceğinize. büyütmeye mahal yoktur.
doğal olanı yapmaktır.. şii, baksana, lan, alooo, vb. demekten daha iyi diğer yavşak sıfatlardan daha samimidir.. zira sonuçta adıdır.. işte bu yüzden adıyla hitap etmek doğaldır..
- zekiye
- zekiye!
- zekiye!!
- balböceğim senin adın zekiye! değil mi?
+ evet
- .rospu bir saattir sesleniyorum neden bakmıyorsun!
+ adımla seslendiğin için olabilir mi?
- peki sen aptal olabilir misin?!
Aşkitom, bebişim gibi yapmacık hitap şekillerine göre en güzelidir. Hatta bu cıvık söylemler yerine lanlı lunlu konuşulsa daha yerindedir. Daha samimidir.
- Lan Mahmut naber lan hayvan?
+ Oha kızım yavaş ol abartma istersen!
anne baba gibi kişiyi en çok sevenlerin de kişinin adıyla seslendiğini düşünürsek kötü bişey değildir.sonuçta seviyorsa seviyordur. illa klişe lafların söylenmesinin lüzumu yoktur.
cim, cum ekleriyle güzelleşen hitaptır. ek olmasa da, onun adı en güzel sözcüktür. insan, yine de daha sıcak sözler söylemekten kendini alamaz. cim, cum ekleri ihmal edilmese iyi olur tabii. (bkz: oynat uğurcum)
sevgilinin sahsina duyulan sevginin bi belirtisidir.sevgiliniz olmasi disinda bir karakterdir o. ve ara sıra bunun farkında oldugunuzu bilmek ister.
asktan degil, senden ötürü...
genellikle sevgiliyle tartışıldığında veya iki sevgili arası anlaşmazlık çıktığında kullanılan hitap şeklidir. hitap edilen kişi bu durumdan hoşnut olmayacağı gibi birçok durumda bunun tam tersidir.