Cep telefonu olmayan zamanlarda; telefon kablosunun yettiği mesafede evin içinde kendisine kuytu bir köşe aramış, evin en teknolojik eşyalarından olan telefonu oturma odasına koymuş ailesinin yatmasını bekleyip, iki kere çalmadan açmama hareketinin kanun olduğu dönemde bile telefonu kimseler duymasın diye tek çalışta açıp konuşmuş efsane nesildir.
Korkulu rüya zır zır çalan o Çevirmeli telefondu zaten. Tılilili diye çalan telefonu evimize alana kadar ben kendi paramı kazanmaya başlamış, kendime nokia 5110 telefon almış maaşımın yarısını ailemden gizli telefon faturasına ödüyordum bile.. ah ne güzel günlerdi.
gizli gizli şifreleme teknikleri de geliştirmiş nesildir.
misal benim bir manitam vardı elif isminde, şayet evde müsait ise aramamı istediğinde üç kez 1'er defa kısa fasılalarla çaldırırdı, sonra da 4. çaldırışta 2 defa çaldırırdı.
ben de mal gibi telefonun başında beklerdim amk. bizim peder söverdi "lan hat mı düşmüyor acaba kim arıyor" diye, o da gelirdi telefonun başına.
"ya baba siktir git amk sana değil" derdim(tabi içimden derdim olm manyak mısınız), anlamazdı. tabi bir süre sonra sıkılıp salona giderdi de telefonun başında müsait kalır arardım manitamı.
o zamanları bilenler bilirler, telefon kapı girişinde böyle bir aynalı maynalı rafın üzerinde dururdu. altında üstünde danteller olurdu.
işte böyle sik sik mobilyalar vardı evlerde o zamanlar, telefon da bunun üstünde dururdu.
neyse manitayı arardık işte gizliden gizliye, "acaba yarın hangi parkta yiyişiriz" falan diye konuşurduk, tabi konuşma süresince ayakta dururdum, telefona uzanmak için de hafif eğilirdim.
meğerse işte o gün yaptığımız bu hareketler fıtık başlangıcı olmuş, birkaç sene evvel ameliyat olurken aklıma geldi elif.
neyse ki epey sevişmiştik kendisiyle de ameliyat olmamıza değmişti.
sürekli telefonun olduğu odaya giren aile bireyleri yüzünden suratı stresten sivilce tarlasına dönmüş nesildir. nesilizdir.. kaçamıyorsun da başka odaya gönül ilanı aşklar öpmeler koklamalar sarılmalar söylemek istiyor bağıra bağıra ama gerçekler ağzından çıkıp çıkmadığı belli olmayan tiz bir ses ile "bindi sinii" şeklinde oluyor..