sonun başlangıcıdır.alacağınız tepkiler sevgiliye göre değişir fakat sonuc hep aynıdır..
uysal sevgili: buluşacağınız yerde sizi bekleyip ne hediye alacağınızı duşunur, içinde size karşı buyuk bir sevgi vardır. sizi eli boş gördüğünde "hediye ne ki canım hiç önemli değil" tavırları yapar ama butungun suratını asmaktan da çekinmez. içten içe sizden nefret etmeye başlar ve bir bahane uydurup bir hediye yuzunden ayrılabilir.
çirkef sevgili: sanki hediye almak yasal bir zorunlulukmuş ya da sizin ona borcunuz varmışcasına olmayan hediyeyi kafanızda parçalar. söylenir, surat asar. belli bir sure susar ve yeniden soylenmeye başlar. yolda yururken koşeden çiçek alıp ona verirsiniz sussun diye ama nafile. bu sefer de "ben soyledikten sonra anlamı ne" der ve yeniden soylenmeye başlar. bu durumda yapabileceğiniz fazla bişey yoktur. ya pişkinliği ele alıp en baştan kavga eder ve ayrılırsınız, ya da alttan alırsınız. siz alttan aldıkça o üstünüze gelir ve sonunda ağır bir laf söylersiniz, ayrılırsınız.. sevgiliye hediye almak, yaşamsal bir görevdir..
eğer 14 şubat sevgilinin doğumgünü ya da ilişkide herhangi bir özel gün niteliği taşımıyorsa en mantıklı seçenektir.
bahse konu günde gül fiyatları 5 katına, ıvır zıvır 3 katına ani bir sıçrama yapar. sevgiliye hediye alırsın hey ne güzel sevinir falan. so what demek istiyorum sayın sözlük. sen git kapitalizme o kadar para say, maneviyata paha biçip hediye al bir yerde "sana sevgim bu kadar" de sevgilin de mutlu olsun. yok ya.
not: 15 şubat günü sonuçlarını bu başlık altından aktaracağım bizden ayrılmayın.
akabinde şaka yaptım diyerek arka tarafta saklanan hediyenin ortaya çıkartılmasıyla son bulacak eylem.
zira kızların bu konudaki beklentileriyle oynamak ateşle oynamaktan farksızdır. *
+aşkım, hani sevgililer günü hediyem benim?
-canım ben materyalizme alet olmayı sevmiyorum.
+necati nerde hediyem?
-hem ben senin sahip olabileceğin en güzel hediyeyim ki.
+matruşka olursun ancak sen, her haltın içinden çıkıyorsun çünkü.
-ihi ehe he, hadi kahve ısmarliim sana,
+oo zenginsin?
-hediyenin parasını yiyeliöhööhöıhımm..
+allah cezanı versin necati, boyun devrilsin e mi
-hay dilimi...
zeki bir erkeğin kapitalist düzenin oyunları, sistem karşıtlığı gibi felsefeler yaparak, bir ihtimal sevgiliyi kızdırmadan olayın mantığını kavratabileceği durumdur.
ciddi düşünülüyorsa Sevgiliyle para konusunda sen-ben olmaz, kimin parası varsa o yapar ödemeyi.
- aa bak şu gömlek de güzelmiş
+ gel hayatım alayım onu sana
ya da en basitinden yemek yemek birlikte en çok yapılan eylemlerdendir, burada da yine o anki maddi durumu kimin daha iyiyse o öder. bunlar bile hediye sayılabilir. Ayrıca bir sevgililer günü hediyesi almaya gerek yoktur.
(bkz: sevene her gün bayram)