servet somuncuoğlu

entry15 galeri4
    15.
  1. Ömrünü Türk tarihi araştırmalarıyla geçirmiş, Türk milliyetçiliğine büyük hizmetlerde bulunmuş büyük dava ve bilim adamı. Kıymetli bilim insanı, gazeteci, araştırmacı yazar ve belgesel yapımcısı.. "Taşların Hakanı" lakabıyla bilinir. Türk milliyetçisi, vatansever ve Atatürkçü bir kişilikti. Bozkurt Servet.
    2013 yılında vefat etmiştir. Somuncuoğlu Servet üstada Tengri rahmet eylesin, Somuncuoğlu Servet üstadın tini şad, mekanı uçmağ(cennet) olsun. Işıklar içinde uyusun..
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2312828/+
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2312829/+
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2312830/+
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2312831/+
    0 ...
  2. 14.
  3. Mekanı cennet olsun. "Tamgalar Dengizli" belgeselini izleyiniz. Özellikle Türk tarihi ile ilgiliyseniz.
    1 ...
  4. 13.
  5. türklerin anadoluda 1071den öncede olduğunu keşfettiği türk tamgalarıyla ispatlayan hocamız. ALLAH rahmet eylesin.
    1 ...
  6. 12.
  7. Tutku kelimesinin Türkçe'deki karşılığı olan saygıdeğer Türkolog, fotoğrafçı, yazar, editör insandır. Mekanı cennet olsun. Birçok Türk gencine, imkansızlıkların içinden çıkıp nasıl dünya literatürüne girecek çalışmalar yapılacağını göstermiştir. Şiddetle tavsiye olunur:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y4vp7ao9lbQ
    edit: birçok birleşik yazılır.
    0 ...
  8. 11.
  9. slogan atmaktan çok daha fazlasını yapmış,milliyetçiliğini,turancılığını ete kemiğe büründürmüş ender şahsiyetlerdendir.
    2 ...
  10. 10.
  11. türk kültürüne çok ciddi katkıları olmuş araştırmacı, gazeteci, yazardır. mekanı cennet olsun.
    3 ...
  12. 9.
  13. Çalışmalarını çok takip edemediğim bir insandı. Lakin ölümüne inanılmaz üzüldüm. Çünkü takip edebildiğim kadarıyla çalışmalarındaki sevgisi, yöntemi ve Ethem sarısülük'ün polis tarafından öldürülmesiyle fazla bilinmeyen başka yönleriyle çok büyük bir insandı.

    Şöyle kısaca özetleyeyim kendisini.

    Rahmetli Ethem Sarısülük'ün babası hakkında vakti zamanında gallemit isimli bir kitap yazmış. Olayların sıcağına bu kitap ismen çok populer oldu.

    Rahmetli Servet Ağabey kitabı nasıl edinebiliriz diye soranlara "kitabın baskısının yıllar önce bittiğinin ve artık yeniden basıma girmeyeceği" yanıtını verirdi.

    Mekanın Uçmağ olsun servet abi. Keşke senin gibileri daha öne çıkartacak bir düzen olsaydı da milyonlarca Türk senin eserlerine vakıf olsaydı.
    4 ...
  14. 8.
  15. mavi gök ile yağız yer arasında ki Türk BeYi Servet Somuncuoğlu'nun cenazesi;
    Yarın - 07.AĞUSTOS.2013 günü BURSA- KARACABEY KÖYÜ / ismet Paşa Camiisinden öğle namazını müteakip toprağa verilmek üzre bu gece istanbul'dan yola çıkarılacak.
    Acımız büyük. Mekanın cennet ola değerli AĞABEY.
    5 ...
  16. 7.
  17. ne yazık ki kendisini kaybetmiş bulunuyoruz. mekanın cennet olsun.
    4 ...
  18. 6.
  19. hakka yürümüş değerli türk miliyetçisi büyüğümüz.

    mekanı cennet olsun.
    4 ...
  20. 5.
  21. mekanın cennet olsun ulu Türk. Türk tarihine verdiğin hizmetleri bu miletin evlatları unutmayacak.

    --spoiler--
    Türk kültürünün izlerini süren ve bu zengin kültürel mirası dünyaya tanıtan tanınmış Türk belgeselci ve yazar yapımcı Servet SOMUNCUOĞLU vefat etmiştir Ruhu şad olsun durağı uçmağ olsun. Sevenlerinin ve tüm TÜRKLERiN başı sağ olsun...

    Servet Somuncuoğlu, dört yıl boyuncu 6 ülkeyi dolaştı. 150 bin kilometre yol katetti. 138 gün, 65 ayrı alanda saha çalışması yaptı. Moğolistan, Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Anadolu’da taşları inceledi. Amacı yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan Türklerin izlerini taşlarda sürmekti.

    Sibirya'da başlayıp izmir Konaklı'da sonra eren bir hikaye okuyacaksınız şimdi. Servet Somuncuoğlu, 2004 yılından bu yana 6 ülkeyi dağ, tepe, bayır demeden dolaştı. Dört yıllık zaman dilimi içinde 150 bin kilometre yol kat etti. 138 gün, 65 ayrı alanda saha çalışması yaptı. Moğolistan, Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Anadolu'nun taşlarından ulaşabildiklerini inceledi. Kimi zaman Orhun Vadisi'nde gün doğumuna tanıklık etti, kimi zaman Baykal Gölü kenarında soluklandı, Moğolistan'ın kıraç topraklarında geceledi. Aslında onunkisi bir merak yolculuğuydu. Sonu gelmeyen bir merak desek daha doğru olur. Çünkü onu bu yolculuğa çıkaran neden, binlerce yıllık bir kültüre sahip olan Türklerin geçmişini taşların üzerindeki kaya resimlerinde aramaktı. Amacına büyük ölçüde ulaştı, tüm gördüklerini kayıt altına aldı, fotoğrafladı ve ortaya 550 sayfalık "Sibirya'dan Anadolu'ya Taşlardaki Türkler" adını taşıyan bir çalışma çıktı. Somuncuoğlu'nun amacı elbette ırka dayalı bir milliyetçilik yapmak değil. Tam aksine Türk milliyetçiliğinin esasının tamamen kültür olduğunu ortaya koymak. Kitabın Türk ve dünya tarihinde yeni ufukların açılmasını sağlayacağını düşünüyor. Ona göre kaya resimleri insanlığın ortak kültür mirası, ortak bilinçaltı ve bilginin ilk izlerini taşıyor: "ilk insan da bizimki gibi düşünüyor ve bir şekilde bunu ifade ediyordu. Bu ifade edişler, yani insan düşüncesinin ilk izleri kaya resimlerinde saklıdır." şeklinde açıklıyor amacını. Fotoğraf albümü niteliği taşıyan çalışmanın en önemli özelliği bilim adamlarına veri sağlayacak olması. Somuncuoğlu'nun üzerinde önemle durduğu konu, gezdiği 6 ülkede de resimler arasında ciddi bir benzerliğin olması. Dağ keçileri, geyikler, koç heykelleri ve süvari figürleri her bölgedeki kaya resimlerinin ortak simgeleri. Mesela Erzurum Karayazı Cunni Mağarası'ndaki yön damgası Ordu Mesudiye Esatlı köyünde de var. Bu resim alanında görülen ‘uçan at' figürü ise Altay dağlarındaki Kalbaktaş bölgesinde de görülüyor. Somuncuoğlu çok zor olan bu çizimin 8 bin kilometrede de olmasını manidar buluyordu.

    Servet Somuncuoğlu kimdir?

    Giresunlu olan yazar, 1964’te Bursa’da doğdu. Arifiye Öğretmen Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebilat Bölümü ve istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. 1988-2004 yıllarında istanbul Radyosu’nda prodüktör olarak çalıştı. Günle Gelen, Günün içinden, Müzikli Edebiyat, Yeni Bakışlar, Türkülerle Yaşamak, Aşkın Has Bahçesinde, Tarihte Yolculuk ve Tarihin Büyük ihanetleri programlarını hazırladı. 1740-1962 arasında Türkiye’de yaşayan ve 1962’de Rusya’ya göç eden Manyas Akşehir Kazakları ve Kars Malakanlarının göç hikayesini anlatan “Don Kazakları” ve Çetin Berkmen’le yaptığı söyleşileri topladığı “Adanmış bir Ömür” adlı iki kitabı bulunuyor. Türk dünyasının kültürel, doğa ve tarihi zenginliklerini içeren fotoğraf projeleri hazırlıyor. TRT’de yayınlanan Karlı Dağlardaki Sır programının yapım, yönetim ve metin yazarlığını yapan Somuncuoğlu, TRT’de prodüktör olarak çalışıyordu.
    --spoiler--
    6 ...
  22. 4.
  23. Yalan dünyadan bu sabah saat 4 civarında ani kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Geçen hafta memleketine gelmişti, oysa ki veda etmeye gelmiş, yine çok sevdiği sisdağına gitmişti. Türk tarihine ,tarihimize yaptığı hizmetler bir çok tabu yıkmıştır. Atalarımızın mirasını kaya resimlerini bizlere göstermiştir. Yaptığı belgeseller, araştırmalar, çalışmalar bize hep ışık olacak ve yolumuzu aydınlatacaktır. Ani ölümü derinden sarstı bizi. Güle güle servet hocam selam eyle atalar ruhuna. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tarih asla unutmayacak ne seni ne de yaptığın hizmetlerini.
    2 ...
  24. 3.
  25. 2.
  26. bu gece hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.
    2 ...
  27. 1.
  28. Türk mitolojisi araştırmacısı, yazar, fotoğraf sanatçısı.
    "Karlı Dağlardaki Sır" belgeselini çekmiştir.
    "Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" ,"Anıt Kitab"ve
    "GALLEMiT" isimli kitaplarının yazarı. Tüm kitapları arkeolojik delillere dayanmaktadır.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük