seriat ve yararlari

entry16 galeri0
    1.
  1. yarari olurmu bilmem ama, adi bile insana ürperti veriyor. müslümanligi seriatla bagdaslastirmak bir türlü icime sinmiyor. müslümanim evet, ama seriatci kesinlikle. yok yok istemez.
    edit: seriat allahin kanunlaridir yazmis desiree adli yazarimiz. evet dogrudur, ama bugün seriati getirmek isteyenler acaba hangi kanunlari getirecekler, allahin emrettiklerinimi? iste orda duralim.
    0 ...
  2. 2.
  3. kabuğu soyulmadan yenirse sindirimi kolaylaştırır.
    2 ...
  4. 3.
  5. şeriat; allah'ın kanunlarıdır, dolayısıyla her şekilde yararlıdır.
    şeriat hepimize zor gelir ama hakkında yorum yapılırken allah'ın emirleri olduğunu unutmamalıyız..
    9 ...
  6. 4.
  7. olurda parmağınız falan kesilirse acımaz. başka da yararı yok.

    (bkz: şeriatın kestiği parmak acımaz)
    1 ...
  8. 5.
  9. Şeriat kelimesi arapça şer' kelimesinden türemiştir. Şer' emir ve hükümler anlamına gelir. Şeriatta Allah'ın hükümleri anlamındadır. Ayrıca kelimenin tarihi gelişimi neticesinde "doğru yol" anlamında da kullanılmaktadır. Biri eğer sünniyse doğal olarak şeriat dairesinin içine girmiş olur. Birinin islam inancı taşıyıp şeirata karşı olması mantıksızdır. burada ki temel sorun şeriatın bir yönetim biçimi olarak algılanmasıdır. Ama şeriat bir yönetim biçimi değil islam dini kurallarının bütünüdür.
    2 ...
  10. 6.
  11. "kadın, eğer erkeğinin emrine itaatsizlik ederse iz bırakmadan dövülebilirmiş". bu kural sayesinde eşini dövme meraklısı erkekler huzur içinde eylemlerine devam edebilirler.
    4 ...
  12. 7.
  13. dünyayı düşünen insanlara hiç bir yararı olamaz şeriatın. zaten şuanda da onu uygulayan bir model olmadığına göre ve bir şekilde kötülenmiş olduğuna göre anlatmak boşa kürek çekmek olur. savunduğumdan değil ama, birşeyi tam bilmeden yorum yapanlara üzüldüğümden bir örnekle yazayım şeriatı:

    şeriat: Allahın izniyle, onun kurallarını uygulayan devlet düzeni.
    örnek: adam hırsız, hırsızlık günah, adam yakalanıyor ve eli kesilerek cezalandırılıyor, bu durumda bu adam cezasını allahın emriyle dünyada görüyor, ahirette bunun cezası ayrıca sorulmuyor.

    ancak manevi değerlerimiz zayıfladığı ve insanların artık birbirine dinini sorduğu, inanıyor musun? sorusunun meşrulaştığı bir ortamda imkansızdır, getirmeye çalışmak aptallıktır. çünkü şeriatın ikinci kuralı, herkesin rizasi olmalı.

    (bkz: ütopya)
    1 ...
  14. 8.
  15. 9.
  16. yararları bu fani dünyada değil, ahir zamanda alınacağı için kalsın dediğim şey.
    0 ...
  17. 10.
  18. şeriat allah'ın üzerinde tartışılmayacak kesin emirleri, kurallarıdır. bu kurallarla oluşturulan yönetim tarzlarında hiçbir şekilde ikilik, zıtlık yaşanmaz. böylece insanların aralarında tartışması önlenir. insanlara işledikleri günahların büyüklüğüne göre cezalar verilir. göz zinası yapanın gözü şişlenir, hırsızlık yapanın eli kesilir vs... toplumdaki düzen gayet basit bir şekilde sağlanmış olur. yiyiniz, yediriniz.
    0 ...
  19. 11.
  20. 12.
  21. türkiye'ye asla şeriat gelmeyeceğini bildiğimiz üzere konuşulması gereksiz aslında olmayan yararlardır.
    1 ...
  22. 13.
  23. (bkz: yok böyle bi şey)
    edit: kötülemişler helal olsun allaha inancı olan biriyim ama şeriatı da istemiyorum. ulan tamam lan şeriat gelsin bu mu lan istadiğiniz bu mu lan.
    0 ...
  24. 14.
  25. 15.
  26. 16.
  27. allah'ın koyduğu kanunları kulun koyduğu kanunlara üstün görmenin getireceği faydalardır. faydası yoktur diyenler için bakınız osmanlı.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük