Sırs komponentidir. Bunda da nörojenik şok gibi damar yatağında kontrol bozulmuştur. Metabolizması artmış hasta, ateş yüksek. Isı vücut dışına verilmek istenir dolayısıyla hasta sıcaktır. Ciltte vazodilatasyon vardır bu da hipovolemik bir durum oluşturur. Taşikardik, hipotansif, kızarık cilt, terli yüz.
Tedavide amaç genişlemiş damar yatağını doldurmak ve sepsis odağını yok etmek.
Sıvı resüsitasyonu sağlanır ve vk verilir.
septik şok, sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu meydana gelen şok türüne verilen addır. sepsis, enfeksiyon veya inflamasyona karşı vücudun verdiği bir tepkidir. genellikle ateş ya da hipotermi, taşikardi, takipne ve mental bozukluklar ve kan sayımında lökosit azlığı ya da artışı ile ile birlikte gelişir. septik şok, vücuttaki enfeksiyonun kontrol altına alınmadığı durumda, dolaşım sistemindeki yetersizliğe neden olur ve organları etkiler.
sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu vücuda yerleşen mikroorganizmalar ve enfekte ettiği dokularda oluşan toksinler kan damarlarının duvarlarını zarar uğratarak sızıntı meydana getirir. bunun sonucunda damarlardaki kan hacmi azalır ve damarların kasılma işlevi kaybolur. bu da “septik şok”un ortaya çıkmasına neden olur. septik şok, uzun süre hastanede kalanlar kişilerde görülebildiği gibi, ciddi bir hastalık, yaralanma veya ameliyat sonrası da meydana gelebilir. septik şok organlara da zarar verebilir. Şoktan en sık etkilenen ve işlevini yitiren organlar kalp, böbrek, akciğer ve karaciğerdir.
Septik şok, sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu meydana gelen şok türüne verilen addır. Sepsis, enfeksiyon veya inflamasyona karşı vücudun verdiği bir tepkidir. Genellikle ateş ya da hipotermi, taşikardi, takipne ve mental bozukluklar ve kan sayımında lökosit azlığı ya da artışı ile ile birlikte gelişir. Septik şok, vücuttaki enfeksiyonun kontrol altına alınmadığı durumda, dolaşım sistemindeki yetersizliğe neden olur ve organları etkiler.
Sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu vücuda yerleşen mikroorganizmalar ve enfekte ettiği dokularda oluşan toksinler kan damarlarının duvarlarını zarar uğratarak sızıntı meydana getirir. Bunun sonucunda damarlardaki kan hacmi azalır ve damarların kasılma işlevi kaybolur. Bu da “septik şok”un ortaya çıkmasına neden olur. Septik şok, uzun süre hastanede kalanlar kişilerde görülebildiği gibi, ciddi bir hastalık, yaralanma veya ameliyat sonrası da meydana gelebilir. Septik şok organlara da zarar verebilir. Şoktan en sık etkilenen ve işlevini yitiren organlar kalp, böbrek, akciğer ve karaciğerdir.