tahmin edildiği üzere bu özlü söz, ünlü türk düşünürü olan serdar ortaç tarafından dile getirilmiştir. yeni şarkısının nakaratında bol bol kullanmakta bu cümleyi. hatta bu yaz bu şarkıyla sallayacakmış her yeri. şarkının adı böyle mi kalır yoksa albüm çıkmadan önce serdar bey değiştirir mi bilemiyorum. bildiğim tek şey bu yaz da bu adam yüzünden rahat yok. topu topu 7 nota var işte. daha ne kasıyor anlamadım, bıraksın bu işi. 7 notanın 7'sini de kullandı zaten şu ana kadar. bitsin artık.
ünlü türk filozofu ulu serdar beyin yeni bombası. tikilerin yeni gözdesi olacak gibi gözüküyor. diğer sözlere bakalım:
--spoiler--
acılarım heveste
güneş açar aheste
bir kapalı kafesteyim
topu topu bir beste
ara sıra bir besle
iki nota bir besteyim
--spoiler--
evet sözlerden de anlaşılabileceği gibi serdar ortaç yedi notanın gerekli olmaıdığını sadece iki notayla da beste yapılabileceğini bu şarkıyla kanıtlamış oluyor. gerçekten üstünde çok uğraşılmış bir eser, müzik eleştirmenleri bu yazda çok zorlanacaklar.*
--spoiler--
seni çöpe atacağım poşete yazık
bir sigara yakacağım ateşe yazık
--spoiler--
iki notayla falan yapıyor ama serdar ortaç dinlemem diyen insanın * bile diline dolanıyor bu şarkılar kabul edelim, yazın şarkılarından birini yaptı gene işte...
deriiiin(!) serdar ortaç felsefesinin meyvesi olan naçizane şarkı(!) sözüdür.
naçizane diyorum, zira onu anlamak öyle her yiğidin harcı değildir,
sözlükten rastgele bulunmuş gibi duran saçmasapan kelimeleri bir araya getirip kafiye tutturmaya çalışma eylemini
anlayabilmek için serdar ortaç gibi bir fenomeni anlamalı, yaşamalı, yaşatmalıyız (!) **
(bkz: adam poşetten şarkı yapmış lan) *
serdar beyin yakın zamanlarda dadaistler ile adının anılmasını sağlayacak şarkı. ilerleyen yıllarda katlanarak giden anlamsızlığın daha da artmasından korkmamızı sağlayan dizeler.
Sadece Serdar ortaç değil dünya üzerindeki tüm sanatçıların yazdıkları tüm sözlerden daha anlamlı olan sözdür efenim. Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem.