insanların sevgiden daha çok o "ama" dan sonra söylemek isteyip söyleyemedikleri şeye değer verdiklerini anlatan cümle girişidir.
seni seviyorum ama..
biz değilmiyiz çoğu zaman sevgisizlikten yakınan , kimseyi sevememekten yada sevilmemekten dert eden. seni seviyorum gibi bir cümleyi söyleyebiliyorsak daha ötesi olmamalı bunun , yada o söz hiç ağızdan çıkmamalı.
seni seviyorum ama senle mutlu olamayacağımı anladım...
seni seviyorum ama bitmesi gerek...
bunlar gibi saçma sapan bir ton lakırdı. amaç ne onu çözemedim? karşı tarafı daha az incitmek mi? minareyi çalan kılıfını hazırlar atasözünden fazlaca etkilenip her şeye bir bahane bulup kendini temize çekme çabası mı? yoksa ilerde bir gün geri dönerim kapıyı tam kapatmayayım, şimdiden yol yapayım kendime de, o arada başkalarıyla takılayım düşüncesi mi? sebebi her ne olursa olsun, gerçeği konuşmaya cesareti olmayan korkak kişi söylemidir.
sevmenin aması maması olmaz. seven adam için her yol gidilir, aşılır. bahane aramaz seven. ardından ama geliyorsa ya sevgi yoktur ya da tehtid vardır. bir korku vardır o ama yı getiren. aksi halde kim sevdiğini amalarla üzsün,kırsın?*
seni seviyorum ama çokça zamanlar geçti belki de sevdiğimi sanıyorumdur belki de sevdiğim şey sen değilsindir de geçirdiğimiz güzel günler güzel anılardır. belki sevilmeyi seviyorumdur belki de seni sevmiyorumdur.
ama "amasız bir aşkla değil" diye bitirilmesi muhtemel bir başlangıçtır.
sevginin ardına gelen ama sevileni sorgulamak onu kendi düzenimize boyun eğmeye zorlamaktır.kendimizi efendi karşımızdakini köle gibi gördüğümüz bir ilişkinin giriş sözüdür seni seviyorum ama...
ama bağlacı bağlanması gereken iki insanı birbirinden ayırır.