Çağrı atmak neyin nesi. tl yüklemek ya da fatura ödemekte ne idi. kontör alırdık(alan zaten züppe idi) arkasını kazırdık, rakamları girer öylece kontörü yüklerdik. karşı tarafa ödemeli atmak fantezi olmuştu.
1 ödemeli- evdeyim.
2 ödemeli- iyiyim ya sen?
3 ve son ödemli hakkı- tamam çıktım evden, parkta görüşelim.
lan tovbe ya aklıma geldi gece gece. kodluyorduk hatta bir kere caldırınca ozledim iki kere caldırınca seni seviyorum falan. ucuncu bir secenek daha vardı ama biz hic yapamadık o donemlerde.
Fakirdik ama mutluyduk diyerek ajitasyon yapmak istemiyorum ama gerçekten de öyleydi. Sosyal medya yoktu. Bırak sosyal medyayı daha internet yeni yeni peydah oluyor, aysikular ve msn adresleri verilerek irtibat kuruluyordu. Cep telefonu olan zengin kabul ediliyordu çünkü ilk telefonlar inanılmaz pahalıydı.
100 kontör alıp 2 kontör e sms atılan bu dönemde en ucuz iletişim çağrı yapmaktı.
Radyo kenarına telefon bırakıp son kontörü yemeye çalışmak gibi sportif aktivitelerimiz vardı.
Şimdi binlerce dakikamız,sms'imiz var ama sosyal bağlarımız yok. Facebook arkadaşlarında olup yolda gorsek görmezden gelinen bir dönemdeyiz.
Bi sms 40 kuruştu lan. Bi adet ekmek de 40 kuruştu. Her mesajda sevgiliye bi adet ekmek gönderilirdi. Karşılığında köfte alınırdı.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte yıllarıydı.
Allahsız operatörler az sömürmedi bizi şaka maka...
fakirlik yıllarıdır. şimdiki gibi bedava dakika ve sms paketlerinin olmadığı ve kontörün ebesinin şeysi kadar pahalı olduğu; veya satın alacak paranın cepte olmadığı yıllardır. akşam gerçekleşen sms tartışması sonrası sırf kontör eksikliğinden dolayı arayıp konuşulamaması sebebiyle sabahında ayrılıkla sonuçlanan milyon tane ilişki vardır. tekrar gelmesi istenmeyen, hatırlanmak dahi istenmeyen yıllardır. "siktir olup gitsin" yıllarıdır.
kontorlu hatların olduğu, her mesajın 1 kontor goturmesinden dolayı aslında kontor gitmesin diye yapılan olay. hissettirilmek ısteden karşı tarafın düşünüldüğünü göstermektir.