Robin Sharma tarafından kaleme alınmış , Tülin Penso nun tercüme ettiği GOA basım yayın ın piyasaya sürdüğü güzel bir kitaptır.
<<<<Gençlik yıllarımda, babam bana asla unutmayacağım bir şey söylemişti: 'Oğlum, doğduğunda bütün dünya sevinirken sen ağlıyordun. Öyle bir yaşam sür ki, öldüğünde sen sevinirken bütün dünya ağlasın.' Hayatın anlamını unuttuğumuz bir çağda yaşıyoruz. Bir insanı kolaylıkla Ay'a gönderebiliyoruz, ancak karşı dairemize yeni taşınan komşumuzu ziyaret etmekte güçlük çekiyoruz.
George Bernard Shaw'a ölüm döşeğinde, 'Hayatınızı yeni baştan yaşama fırsatınız olsaydı, ne yapardınız? ' diye sorulmuş. Shaw biraz düşünmüş ve sonra derin bir iç çekişle, 'Olabileceğim, ama asla olmadığım kişi olmak isterdim, ' demiş.
Aynı şeyin sizin başınıza da gelmemesi için bu kitabı yazdım.
O halde siz bu kitaba başlarken, size soruyorum:
Siz öldüğünüzde ardınızdan kim ağlayacak?
Bu gezegenden gitme ayrıcalığına ulaştığınız zaman kaç yaşamı etkileyeceksiniz?
Sizi takip eden nesiller üzerinde nasıl bir etki bırakacaksınız?
Son nefesinizi vermeden önce arkanızda bırakacağınız imza ne olacak? >>>
hayata dair bilindik mevzuları ısıtıp ısıtıp önümüze sunan bir kitap. piyasadaki kişisel gelişim kitaplarından farksız, şunu yap bunu yap demekten öteye geçememesi yüzünden elinize alıp zaman kaybetmeye bile değmez.
robin sharma'nın bugüne kadar yaqzdığı 6 kitabı küçük küçük ayrıntılarla derlediği kitap.
özellikle üç kapı yöntemi en çok uygulanması gereken şeydir.
"Eskiden bilgeler söyleyecekleri sözleri ancak üç kapıdan geçiyorsa sarf ederlerdi.
Birinci kapıda kendi kendilerine ; "Bu sözlerimde samimi miyim?" diye sorarlardı.
Eğer yanıt evetse, sözler ikinci kapıya ilerleyebilirdi.
ikinci kapıda bilge,"Bu sözler gerekli mi?" diye sorardı.
Gerçekten öyleyse, "Bu sözler sevgi içeriyor mu?" diye soracakları üçüncü kapıya geçerlerdi.
üç kapıdan da evet ile geçebilen cümleleri dile getirirlerdi sadece"
işte herkes konuşmadan önce düşün cümlesini sarf etmekte fakat kimse kullanmamakta iken bu küçük hikayeyle neden ve niye bunu yapmamız gerektiğini ifade etmiş.
ve her ifadede küçücük bir sevgi ifadesinin olması gerektiği... tüm ikili ilişkilerde anlayış, hoşgörü ve saygının anahtarı.
'Kalbinde çözülmeden kalan her şey için sabırlı ol. Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi. Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilemez, çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın. Bu her şeyi yaşama meselesidir. Şu anda senin, soruyu yaşaman gerekiyor. belki daha ilerde, farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabını yaşarken bulacaksın...'
babamın okumuş olduğu ve çok beğendiği kitap. ısrarla okumamı söyleyip bide soruyo bitirdin mi diye. kitap hakkında bi fikrim yok lisedeyken sharma nınferrarisini satan bilge sini okumuştum ama hatırlamıyorum demek ki derin bi etki bırakmamış. bu kitabı da bana biraz kişisel gelişim kitabından bozma gibi geliyor. neden mi bu kadar sorguladım? eskiden elime ne geçse okurdum ama artık sıradan bir kitaba vakit ayıramayacak kadar seçiciyim ne yazık ki babacım.